Foto: GL Sports Photography

Divi svarīgi mači ar igauņiem

“Celtnieks” handbolisti turpina cīņu par Baltijas handbola līgas ceturtdaļfinālu. Šajās brīvdienās divas svarīgas spēles pret Igaunijas klubiem savā laukumā – sestdien plkst. 16:00 pret “HC Tallinn”, bet dienu vēlāk plkst. 16:00 pret “HC Kehra”.

Piecās spēlēs pirmajā aplī mūsu handbolisti izcīnīja trīs uzvaras, pa priekšu turnīra tabulā palaižot “HC Kehra” un “VHC Šviesa”. Tieši pret šīm abām komandām tika piedzīvoti arī vienīgie zaudējumi turnīrā.

Izbraukumā Kehras komandas pārākumu atzinām ar 28:32, bet Tallinā izcīnījām saspringu uzvaru – 30:29.

Pēdējā cīņā SynotTip Virslīgā “Celtnieks” izcīnīja drošu panākumu pār “SK Latgols” (39:31), tomēr jau pirmajās minūtēs potīti savainoja mūsu līderis Aleksejs Haisa. Saspēles vadītājs šonedēļ trenējās individuāli, lai komandai varētu palīdzēt svarīgajās spēlēs.

Ar 40 gūtajiem vārtiem Haisa šobrīd ierindojas Baltijas līgas rezultatīvāko spēlētāju galvgalī. Vēl 22 vārtus mūsējiem guvis Rihards Leja, bet 20 pievienojis Aleksandrs Pocikaiļiks.

Interesanti, ka abas Igaunijas komandas nedēļas laikā tikko aizvadīja divas savstarpējās spēles. Abās cīņās pārliecinošu uzvaru svinēja “HC Tallinn” – kausa izcīņas finālā ar 31:21, bet regulārā čempionāta spēlē ar 32:24.

Aizvadītajās cīņās punktus zaudējušas visas komandas, labas izredzes pacīnīties par pirmajām divām vietām ir piecām komandām. To starpā arī Kauņas “Granitas”, kas decembra sākumā pārspēja Tallinas un Kehras handbolistus.

Abas spēles varēs vērot tiešraidē: