Guntars Lejnieks (Foto: GL Sports Photogrraphy)

Haisa, Kļaviņš un Puriņš palīdz izcīnīt Rīgas zeltu

Izšķirošajā cīņā ar 38:35 (20:20) pieveicot principālos pretiniekus Dobeles “Tenax”, mūsu “Celtnieks” handbolisti svētdien otro gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas atklātajā čempionātā. 

Par finālspēles labāko spēlētāju tika atzīts Artūrs Kļaviņš, par turnīra labāko vārtsargu Raitis Puriņš, bet vērtīgāka un rezultatīvākā (28 vārti) spēlētāja godu ieguva baltkrievu leģionārs Aleksejs Haisa. 

Starpsezonā “Tenax” rindas papildināja uzreiz trīs Latvijas izlases spēlētāji Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs un Emīls Kurzemnieks, tādā veidā paaugstinot Latvijas klubu spēles kvalitāti. Mūsu vīri priekša lika divus leģionārus Alekseju Haisu un Aleksandru Pocikaiļiku.

Visas spēles garumā sanākušos līdzjutējus abu komandu spēlētāji priecēja ar rezultatīvu handbolu. Lai arī puslaika gaitā uz mirkli “Celtnieks” ieguva četru vārtu pārsvaru (16:12), tomēr līdz puslaika pārtraukumam dobelnieki prata rezultātu līdzsvarot – 20:20. Otrajā puslaikā mūsējiem krietni vien izdevās ierobežot pretinieku pozicionālo uzbrukumu. Izšķirošo izrāvienu ar Haisu priekšgalā veicām pēdējās desmit minūtēs, kad no 30:29 panācām 36:30. Atlikušajā laikā dobelnieki dažus vārtus atguva, taču tas nespēja apdraudēt mūsu komandas uzvaru – 38:35.

Pa astoņiem vārtiem mūsu komandas labā guva Artis Kurmēns un Aleksejs Haisa, bet sešus pievienoja Artūrs Kļaviņš. Pretiniekiem astoņus vārtus guva Andis Ērmanis, sešus – Egils Politers un Māris Veršakovs. 

“Labi iekļāvušies abi leģionāri,” pēc mača atzina mūsu treneris Jānis Smagars. “Kurmēns ir atguvies no iepriekšējās sezonas – spēlēt drošāk. Kļaviņam esam iedevuši drosmi un virzību uz vārtiem. Cerams, ka stabilitāte noturēsies visu sezonu.”

Treneris atzina, ka sezonas sagatavošanās posmā cerības nebija lielas: “Sezonas sākumā likām akcentu uz aizsardzību un savstarpējo sapratni. Kopumā komanda paveikusi uzstādīto mērķi.”

Rīgas čempionāts 
15. septembris
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 38:35 (20:20)

Celtnieks: Haisa 8, Kurmēns 8, Kļaviņš 6, Freibergs 5, Leja 4, Pocikaiļiks 4, Petuhovs 3, Buračevskis, Lisovskis, Dauzou, Ignatjevs, Lejnieks, Puriņš, Černousovs, Balceris
Tenax: Ērmanis 8, Veršakovs 6, Politers 6, Pančenko 4, Kurzemnieks 3, Arājs 3, Jurdžs 2, Lazda 1, Bilkštis 1, Šuleiko 1, Jansons, Miķelsons, Ozoliņš, Tarasenko, Krivmanis, Lācis