Dmitrijs Petuhovs (Foto: Polva)

Haisa un Petuhovs rezultatīvākie, finišējam trešie

Pārbaudes turnīrā “Polva Cup 2019” mūsu “Celtnieks” astoņu komandu konkurencē noslēdza trešajā vietā. Izšķirošajā spēlē ar 32:30 (18:18) pieveicām Somijas “BK-46 Karjaa”.

“BK-46 Karjaa” pērn Somijas čempionāta regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā, tomēr izslēgšanas spēlēs negaidīti izstājās jau astodaļfinālā.

Visu spēle ritēja līdzīgi. Spēlējot vairākumā mača sākumā mūsējiem uz mirkli izdevās iegūt četru vārtu pārsvaru (8:4), tomēr somi ātri vien rezultātu izlīdzināja un vairākkārt izdevās arī pabūt vadībā. Tālu gan pretiniekiem neļāvām atrauties, tāpēc arī puslaika pārtraukumā devāmies ar neizšķirtu rezultātu – 18:18.

Vienīgo reizi “BK-46” handbolisti vadībā otrajā puslaikā bija vien pašā tā sākumā. Puslaika vidū trīs noraidījumu dēļ palikām bez sava vienīgā līnijas spēlētāja Dmitrija Petuhova. Līdzīga spēle turpinājās līdz teju spēles beigām, kad mūsējie guva vairākus bezatbildes vārtus un ieguva pat piecu vārtu pārsvaru (32:27). Mača izskaņā somi vēl dažus vārtus atguva, sarkano kartīti pēdējā minūtē nopelnīja vārtsargs Raitis Puriņš, tomēr mūsu uzvaru tas apdraudēt nespēja – 32:30. Līdz ar to pirmo reizi turnīra vēsturē izcīnām bronzas godalgas.

Treneris Armands Melderis slavēja komandas cīņassparu: “Komanda nospēlēja fantastiski. Ar šādu cīņassparu varam uzvarēt jebkuru pretinieku. Līdz čempionāta sākumam vēl jāstrādā pie aizsardzības.”

Turnīrā ar 24 gūtajiem vārtiem rezultatīvākais mūsējiem bija leģionārs Aleksejs Haisa, bet ar 22 vārtiem izcēlās 21 gadus vecais Dmitrijs Petuhovs. Individuāli Petuhovam tas bija viens no labākajiem turnīriem spēlētāja karjerā.

Par “Polva Cup 2019” čempioniem kļuva “HC Neva Sankt-Petersburg” (Krievija), kas finālā ar 30:21 (17:12) pieveica mājiniekus “Polva Serviti”.

Septembra sākumā “Celtnieks” startēs Rīgas atklātajā čempionātā (kalendārs tiks publicēts jaunnedēļ), bet pēc tam plānots starts SynotTIp Virslīgā un Baltijas līgā.

Polva Cup 2019
25.augusts
Celtnieks Rīga – BK-46 Karjaa 32:30 (18:18)

Celtnieks: Haisa 10, Basarab 6, Pocikaiļiks, Pethuvovs 4, Leja 3, Puriņš, Černousovs 2, Lisovskis 1.

12 komentāri “Haisa un Petuhovs rezultatīvākie, finišējam trešie

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.