Celtnieks (Foto: Polva)

Polva Cup 2019 cīnīsimies par trešo vietu

Gatavojoties 2019./2020. gada sezonai, mūsu “Celtnieks” handbolisti piedalās ikgadējā pārbaudes turnīrā Polva Cup 2019. Trīs spēlēs izcīnot divas uzvaras, mūsu vīri svētdien ar “BK-46 Karjaa” (Somija) sacentīsies par trešo vietu.

Savā apakšgrupā mūsējie pieveica “Siuntio IF” (Somija) un “Viljandi HC” (Igaunija), bet piekāpās “HC Neva Sankt-Petersburg” (Krievija).

Turnīrā trenera amatā debitēja Armands Melderis, bet pirmās spēles aizvadīja leģionāri Aleksejs Haisa, Aleksandrs Pocikaiļiks un Andrejs Basarabs.

Saspēles vadītājs Haisa iepriekšējā sezonā pavadīja baltkrievu klubā “Masheka”, cīnoties ne tikai vietējā čempionātā, bet arī EHF Izaicinājuma kausa turnīrā, kurā paguva gūt 27 vārtus. Pirms tam 1990. gadā dzimušais baltkrievs pārstāvēja Minskas SKA, kad šī komanda 2013. gadā triumfēja EHF Izaicinājuma kausā.

Labās malas spēlētajs Pocikaiļiks iepriekš pārstāvēja Somijas spēcīgāko komandu “Riihimaen Cocks”. Karjeras laikā baltkrievs spēlējis vairākās Eiropas valstīs, tostarp arī Minskas SKA, ar kuru 2015./2016. gada sezonā spēlēja pat EHF Kausa grupu turnīrā.

Labās ārējās pozīcijas spēlētājs Basarabs no Ukrainas komandā ieradies uz pārbaudes laiku. Pirms tam spēlēja dažādos klubos Turcijā, kā arī pārstāvējis Ukrainas izlases krāsas. Par viņa lietderību komandā tiks spriests pēc turnīra noslēguma.

Melderis savulaik bija viens no labākajiem līnijas spēlētājiem Latvijā, taču tā viņam būs pirmā pieredze trenera amatā.

Labās malas spēlētajs Aleksandrs Pocikaiļiks iepriekš pārstāvēja Somijas spēcīgāko komandu “Riihimaen Cocks”. Karjeras laikā baltkrievs spēlējis vairākās Eiropas valstīs, tostarp arī Minskas SKA, ar kuru 2015./2016. gada sezonā spēlēja pat EHF Kausa grupu turnīrā.

Labās ārējās pozīcijas spēlētājs Basarabs no Ukrainas komandā ieradies uz pārbaudes laiku. Pirms tam spēlēja dažādos klubos Turcijā, kā arī pārstāvējis Ukrainas izlases krāsas. Par viņa lietderību komandā tiks spriests pēc turnīra.

Melderis savulaik bija viens no labākajiem līnijas spēlētājiem Latvijā, taču tā viņam būs pirmā pieredze trenera amatā.

Polva Cup 2019.
23.augusts.
Celtnieks Rīga – Siuntio IF (FIN) 33:29 (16:10)

Celtnieks: Lazdiņš 7, Basarab, Petuhovs 6, Leja 5, Pocikaiļiks 4, Haisa 3, Ignatjevs un Balceris 1.
24.augusts.
HC Neva Sankt-Petersburg (RUS) – Celtnieks Rīga 33:18 (19:10)

Celtnieks: Haisa 6, Lazdiņš 5, Balceris, Leja un Basarab 2, Pocikaiļiks 1.
Viljandi HC (EST) – Celtnieks Rīga 21:37 (6:20)
Celtnieks: Petuhovs 12, Balceris 8, Haisa 5, Leja 4, Lisovskis, Ignatjevs 3, Černousovs, Basarab 1.