Celtnieks Rīga

Līderu spēle bez intrigas

Latvijas handbola virslīga SynotTip turpinās ar vairākām spēlēm. Šīs nedēļas nogales centrālā spēle notika Dobelē starp vietējo TENAX un Rīgas Celtnieku. Čempionāta līderi pēc spēļu atsākšanas ir aizvadījuši jau divas spēles, un tajās tika pie uzvaras punktiem. Kopumā Dobeles TENAX šosezon čempionātā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, savukārt Celtnieks zaudēja tikai vienu reizi: pēdējā cīņā ar šodienas pretinieku, kas notika pagājušā gada septembrī. Atgādinām, ka tā spēle izrādījās diezgan intriģējoša, rīdzinieki pārliecinoši spēlēja lielāko spēles daļu, iegūstot komfortablu pārsvaru, taču galu galā cieta neveiksmi.

Ne visi abu komandu pamatsastāva spēlētāji piedalījās šodienas spēlē, no TENAX nebija Viktora Tarasenko un Ņikitas Pančenko, no Celtnieka – Mareka Černousova. Bet rīdzinieku rindās pēc ilga pārtraukuma atgriezās Aleksandrs Potšilikis un Raitis Puriņš.

Spēles sākuma minūtes izrādījās nervozas abām komandām, līdz ar to arī pirmie neefektīvie uzbrukumi. Un līdz 11. minūtei rīdzinieki bija pārņēmuši spēles vadību, viņu pārsvars pieauga līdz trim vārtiem – 6:9, kas TENAX trenerim lika pirmajam izmantot tiesības uz taimautu. Pēc tam Celtnieka spēlētāju kļūdas ļāva laukuma saimniekiem ne tikai panākt viesus, bet arī sākt veidot savu pārsvaru. 27. minūtē starpība bija pieaugusi līdz 5 vārtiem, dobelnieki šo starpību saglabāja līdz pirmā puslaika beigām – 26:19. Lai labotu situāciju otrajā puslaikā, rīdziniekiem pietrūka gan spēka, gan iespēju. Ne lauka spēlētāju, ne vārtsargu maiņa nepalīdzēja izlīdzināt rezultātu. Piecu minūšu laikā TENAX noveda pārsvaru līdz desmit vārtiem – 30:20 un turpināja dominēt laukumā. Spēles rezultāts – 41:27.

TENAX komandā rezultatīvākais bija Māris Veršakovs (12 vārti), Celtniekā – Aleksejs Haisa un Artis Kurmens (katrs ar 6 gūtiem vārtiem).

“Celtnieks” kapteinis Guntars Lejnieks pastāstīja par spēlēm un par to, kā komanda pēc pārtraukuma turpināja čempionātu.
Vai bija problēmas pēc ilgas pauzes atgriezties laukumā? Uzskatu, ka mums, kā komandai, atgriezties čempionātā īpašu sarežģījumu nebija. Jāatgūst tagad spēles garša, iemaņas laukumā un jāiet uz izvirzītajiem mērķiem.
Vai grūti bija noskaņoties spēlei pret TENAX, kuru neesiet uzvarējuši astoņas spēles pēc kārtas? Spēles pret TENEX vienmēr bijušas principiālas. Katra spēle ir atsevišķais stāsts. Neliekam akcentu uz to, ka neesam ilgi uzvarējuši Dobeli. Mērķis ir viens – uzvarēt pēdējo spēli.
Kas jāuzlabo komandai, lai uzvarētu čempionātā? Vislielākais darbs jāiegulda aizsarzības uzlabošanai. Jāuzlabo arī sapratne starp spēlētājiem un vārtsargu. Jāstrādā pie disciplinas, uzbrukuma. Jāgatavojas no spēles uz spēli, lai kļūtu labāki.

Pēc šodienas tikšanās komandas aizvadījušas pa 11 spēlēm. Čempionāta vadībā ar 22 punktiem ir TENAX, bet Celtniekam ir 18 punkti. Nākamās spēles TENAX un Celtnieks aizvadīs 5. aprīlī, attiecīgi tiekoties ar Jūrmalas Sports un ASK / LSPA komandām.

10 komentāri “Līderu spēle bez intrigas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.