Artis Kurmēns (Foto: GL Sports Photography)

Piekto gadu finālā

Izšķirošajā pusfināla sērijas cīņā uzvarot “SK Latgols” ar 30:23 (14:9), mūsu “Celtnieks” vīri nodrošināja vietu SynotTip Virslīgas finālā. Sērijā uzvara ar 2-1. Cīņā par zelta medaļām jau piekto gadu pēc kārtas sacentīsimies ar Dobeles “Tenax”.

Finālsērijā cīņa ritēs līdz trīs uzvarām. Aizvadītajos četros gados trīs reizes zelta medaļas izcīnījuši Dobeles “Tenax”, bet reizi – mūsu “Celtnieks” vīri.

Pusfināla dueļa trešajā spēlē mūsējiem nevarēja palīdzēt Artūrs Lazdiņš un Lauris Eglītis, savukārt “SK Latgols” rindās iztrūka Jānis Pavlovičs. Negaidīts trieciens jau spēles trešajā minūtē viesiem bija arī viņu rezultatīvākā spēlētāja Normunda Seņkāna savainojums, kas krietni samazināja izredzes uz uzvaru.

Tiesa, jaunie handbolisti ar 16 (!) gadus vecajiem brāļiem Endiju un Ediju Kušneriem priekšgalā nedomāja padoties. Mūsējiem problēmas sagādāja arī uzvārda brāļa Elvija pārspēšana vārtos, kas ļāva pārtraukumā doties ar vien piecu vārtu pārsvaru (14:9). Pēc pārtraukuma “SK Latgols” spēja samazināt vārtu starpību līdz diviem vārtiem (17:15), tomēr tā reāli mūsu handbolistu panākumu šajā mačā un arī pusfināla sērijā apdraudēt viesi nespēja. Līdz ar to uzvara spēlē ar 30:23 un sērijā ar 2-1.

FOTOGALERIJA (Foto: GL Sports Photography)

Sešus vārtus mūsējiem guva Artis Kurmēns, bet piecus pievienoja Jurijs Piščuhins. Pretiniekiem ar septiņiem precīziem metieniem izcēlās Endijs Kušners, ar sešiem – Artūrs Meikšāns. Atgriešanos šajā mačā “Celtnieks” sastāvā piedzīvoja Igors Ignatjevs, kurš guva divus vārtus.

“Būs ļoti interesanti tikties ar Dobeli,” pēc fināla atzina mūsu Ēriks Blūms, kurš pirms tam pārstāvēja tieši “Tenax” vienību. “Ludza patiesībā ļoti labi nospēlēja. Prieks par jaunajiem talantiem, kas cīnījās līdz pat pēdējai minūtei. Jā, mums trūka divu spēlētāju, tomēr pretiniekiem divu vīru prombūtni varēja redzēt krietni vairāk. Mums ir vairāk otrā plāna spēlētāji, kas var iekļauties spēlē.”

“Abām komandām izredzes bija līdzīgas, varbūt mums bija psiholoģisks pārsvars,” pēc spēles LTV atzina Artis Kurmēns. Viņš arī norādīja, ka komandai tagad jāatkopjas no mikrotraumām, lai finālā varētu parādīt labāko spēli.

Otrajā pusfinālā Dobeles “Tenax” trešajā cīņā “HK Ogre” pieveica ar 30:20 (15:8), sērijā svinot panākumu ar 2-1.

Fināla pirmā cīņa paredzēta 27. aprīlī Dobelē (spēles sākuma laiks tiks precizēts). Pēdējās trīs savstarpējās cīņās Latvijas un Baltijas turnīros šajā gadā fiksēti divi neizšķirti (26:26, 25:25) un viens zaudējums (25:32).

Pērn 2017./2018. gada čempionāta finālsērijā pret Dobeles “Tenax” piedzīvojām zaudējumu ar 1-3.

SynotTip handbola Virslīga
6. aprīlis
Celtnieks Rīga – SK Latgols 30:23 (14:9)

Celtnieks: Kurmēns 6, Piščuhins 5, Košmans 4, Balceris 4, Blūms 3, Černousovs 2, Ignatjevs 2, Lisovskis 1, Lejnieks 1, Freibergs 1, Petuhovs 1.
Latgols: Endijs Kušners 7, Meikšāns 6, Edijs Kušners 4, Strazds 3, Lipskis 2, Borodkins 1.