Lauris Eglītis (Foto: Romualds Vambuts)

Cīņu Latvijā sākam ar zaudējumu

Diemžēl SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas atklāšanas spēlē savā laukumā mūsu “Celtnieks” vīri piedzīvoja zaudējumu, ar 30:32 (12:16) īsā laika posmā otro reizi piekāpjoties saviem sīvākajiem konkurentiem Dobeles “Tenax”.

Abas komandā bija būtiski robi sastāvos. Dobelniekiem nevarēja palīdzēt Ansis Bilkštis, Oskars Arājs, Kaspars Straume un Egils Politers, kamēr mūsējiem iztrūka Raita Puriņa, Ričarda Jablonska, Roberta Freiberga un Mareka Černousova. Tiesa, pirmo spēli dobelnieku rindās aizvadīja iepriekšējo gadu “SK Latgols” līderis Austris Tuminskis.

Atšķirībā no Rīgas atklātā čempionāta finālspēles svētdien šoreiz cīņu daudz veiksmīgāk iesāka dobelnieki, trīs minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. Turpinājumā “Tenax” nopelnīja vairākus divu minūšu noraidījumus, ko nepratām izmantot. Pieļāvām paši kļūdas, kā arī grūtības sagādāja viesu vārtsarga Ivara Lāča pārspēšana. Līdz ar to puslaiku noslēdzām ar četru vārtu deficītu – 12:16.

Otrais puslaiks iesākās ļoti rezultatīvi – septiņu minūšu laikā abas komandas guva 11 vārtus, taču joprojām rezultāts uz tablo bija par sliktu mājiniekiem (18:21). Nu jau problēmas ar vārtu iekarošanu parādījās “Tenax” vīriem, kas ļāva puslaika vidū Guntaram Lejniekam rezultāta starpību samazināt vairs līdz minimumam – 22:23.

Viesi atbildēja ar pieprasītu minūtes pārtraukumu un izrāvienu 5:2, atjaunojot sev komfortablo trīs vārtu pārsvaru (24:27). Ar Artūru Lazdiņu priekšgalā vēl mēģinājām pacīnīties par uzvaru, taču uz katriem mūsu gūtajiem vārtiem pretinieki atbildēja ar to pašu. Līdz ar to zaudējums ar 30:32.

Desmit vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet piecus pievienoja Rihards Leja. Visiem ar astoņiem precīziem metieniem izcēlās Nils Kreicbergs un Austris Tuminskis.

Nākamo cīņu aizvadīsim jau 17. septembrī, kad plkst. 19:00 O.Kalpaka RTDP sporta zālē uzņemsim “MSĢ/LAT-200”.

SynotTip handbola Virslīga
13.septembris.
Celtnieks Rīga – Tenax Dobele 30:32 (12:16)
Celtnieks: Lazdiņš 10, Leja 5, Čikuts 4, Balceris 4/3, Petuhovs 2, Eglītis 2, Lisovskis 1, Ignatjevs 1, Lejnieks 1.
Tenax: Kreicbergs 8, Tuminskis 8/3, Lazda 4, Miķelsons 4, Krastiņš 2, Kurzemnieks 2, Krivmanis 2, Pančenko 1, Šuleiko 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.