Artūrs Lazdiņš (Foto: Romualds Vambuts)

Celtnieks galvaspilsētā finišē otrie

Diemžēl Rīgas atklātā čempionātā “Celtnieks” handbolisti finišēja otrajā vietā, finālspēlē svētdien rezultatīvā cīņā ar 32:35 (16:16) piekāpjoties saviem sīvākajiem konkurentiem Dobeles “Tenax”.

Ceļā līdz finālam mūsu “Celtnieks” ar 37:24 (10:18) sagrāva “Jūrmalas Sports”, bet, pēdējā minūtē atspēlējot divu vārtu deficītu, cīnījās neizšķirti 27:27 (11:12) ar “HK Ogre/Miandum”. Līdz ar to savā apakšgrupā finišējām pirmajā vietā, nodrošinot cīņu ar dobelniekiem. 

Šī bija mūsu pirmā tikšanas reizes kopš SynotTip Virslīgas fināla, kurā trijās spēlēs triumfēja mūsu “Celtnieks”. Šajā mačā mūsējiem nevarēja palīdzēt Raitis Puriņš un Mareks Černousovs, bet viesiem – Egils Politers un Kaspars Straume. 

Arī finālspēli veiksmīgāk iesāka mūsu “Celtnieks”, kas pēc diviem Riharda Lejas uzbrukumiem panāca 2:0. “Tenax” rezultātu drīz vien līdzsvaroja, tomēr puslaika turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja rīdzinieki, tostarp izmantojot savas iespējas, kad “Tenax” bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Puslaika vidū mūsējie panāca jau +4 (9:5), šo pārsvaru spējām saglabāt līdz 23.minūtei. Diemžēl puslaika beigas nospēlējām pavirši, vairākkārt sasteidzot uzbrukumus. Par to “Tenax” Ņikitas Pančenko, Nila Kreicberga un Oskara Arāja personās mūs sodīja un panāca izlīdzinājumu – 16:16 pēc pirmā puslaika.

Otrā puslaika sākumā Arājs pirmoreiz izvirzīja dobelniekus vadībā (17:16). Uz brīdi gan izdevās atgūt vadību, taču “Tenax” jau bija pārņēmuši iniciatīvu, puslaika vidū pēc vairākiem Nila Kreicberga metieniem panākot jau +3 (24:21, 25:22). Izmantojot vairākas dobelnieku neveiksmes uzbrukumā “Celtnieks” ar ātro uzbrukumu palīdzību spēja panāca neizšķirtu (26:26), taču tad ar izrāvienu 4:0 “Tenax” panāca izšķirošo izrāvienu spēlē – 30:26. Neilgi pirms spēles beigām dobelniekiem bija pat +6, bet spēle noslēdzās ar zaudējumu 32:35.

Septiņus vārtus mūsējiem guva Rihards Leja, bet pa sešiem pievienoja Kaspars Lisovskis un Artūrs Lazdiņš. Pretiniekiem deviņas reizes izcēlās Nils Kreicbergs, septiņas – Aleksandrs Krastiņš. Leja tika atzīts par labāko turnīra spēlētāju mūsu komandā.

Dobeles “Tenax” handbolisti pēc gada pārtraukuma un piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā kļuva par Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājiem, gāžot no troņa mūsu vienību.

Jau trešdien 13. septembrī plkst. 19:30 O. Kalpaka RTDP sporta zālē jaunā SyotTip Latvijas handbola Virslīgas atklāšanas mačā ar Dobeles “Tenax” handbolistiem tiksimies vēlreiz.

Rīgas čempionāts. Spēle par 1. vietu
9.septembris
Celtnieks Rīga – Tenax Dobele 32:35 (16:16)
Celtnieks: Leja 7, Lisovskis 6, Lazdiņš 6, Balceris 4/4, Eglītis 3, Petuhovs 2, Jablonskis 2, Freibergs 1, Kļaviņš 1.
Tenax: Kreicbergs 9, Krastiņš 7, Kurzemnieks 6, Pančenko 5, Arājs 3, Krivmanis 2, Bilkštis 2, Šuleiko 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.