Helmuts Tihanovs (Foto: Romualds Vambuts)

Tihanovs cīnās Latvijas izlasē

Ar mūsu “Celtnieks” komandas vārtsargu Helmutu Tihanovu vārtos Latvijas izlase turpina bez zaudējumiem cīnīties 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Latviešiem vēl atlikušas divas cīņas – izbraukumā ar Grieķiju, bet savā laukumā Valmierā pret Ukrainu.

Janvārī Latvijas vīriešu izlase divreiz uzvarēja Kipru. Vispirms izbraukumā ar 28:20 (14:5), bet pēc tam ar Tihanovu vārtos savā laukumā Valmierā izcīnīja vēl graujošāku uzvaru ar 34:17 (15:10). Konkurenci vārtos šajos mačos mūsu 34 gadus vecajam vārtsargam sastāda Artūrs Kuģis, Edgars Kukša un Viktors Turkupols.

Turnīra tabulā mūsu izlase ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ieņem pirmo vietu, tuvākos sekotājus Grieķiju un Ukrainu apsteidzot par četriem punktiem. Lai nodrošinātu vietu kvalifikācijas turnīra izslēgšanas turnīrā, Latvijas izlasei šajos mačos jāizcīna tikai viens punkts.

Ar Grieķiju izbraukumā Latvijas izlase tiksies jau 13.janvārī plkst. 18:10, bet ar Ukrainu savā laukumā Valmierā spēlēs 17.janvārī plkst. 15:05. Abus mačus tiešraidē demonstrēs LTV7.

Arī decembra beigās ikgadējā Rīgas Domes kausa izcīņas mačos ar Baltkrieviju, Ēģipti un Krieviju Tihanovs bija iekļauts Latvijas izlases sastāvā, palīdzot turnīrā izcīnīt otro vietu. Mūsu spēlētājs devās laukumā spēlēs ar Baltkrieviju (26:28) un Krieviju (19:30), bet nespēlēja pret Ēģipti (29:24).

Tihanovs ar aizvadītajām 85 spēlēm Latvijas izlasē ir viens no vispieredzējušākajiem spēlētājiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.