Žanis Malahovs (Foto: Sandra Škutāne)

Pārliecinošs revanšs pret Ogri

Sezonu pēc svētku pārtraukuma “Celtnieks” handbolisti atsāka ar uzvaru, pārliecinoši savā laukumā Baltijas līgas spēlē ar 36:23 (17:11) sagraujot “HK Ogre/Miandum” vienību. Tādējādi mūsējie revanšējās par zaudējumu pirmajā turnīra aplī.

Lai arī pirmos vārtus guva viesi, tomēr rezultatīvāk spēlēja tieši mūsu handbolisti, astotajā minūtē jau izvirzoties vadībā ar 6:3. Vēl divreiz pirmajā puslaikā ogrēnieši prata samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (5:6 un 6:7), taču tālāk spēle noritēja pēc cita sižeta. Vārtus guva Artūrs Lazdiņš, Žanis Malahovs un Ričards Jablonskis, panākot puslaika vidū jau +5 (11:6). Ogrēnieši pieprasīja minūtes pārtraukumu taču spēle nemainījās. Lai arī mūsējie pieļāva vairākas muļķīgas kļūdas, ogrēniešu uzbrukums buksēja un līdz puslaika beigām pratām vēl palielināt rezultāta starpību – 17:11.

Otro puslaiku iesākām ar četriem bezatbildes vārtiem, piektajā minūtē jau iegūstot desmit vārtu pārsvaru (21:11). Lai arī puslaika vidū viesi samazināja mīnusus līdz sešiem vārtiem (23:17), tomēr pēdējās 15 minūtēs laukuma saimniekoja mūsu handbolisti. Rezultatīvi spēlējot arī Ritvaram Balcerim, Aivaram Čikutam, Edgaram Iljiniham un Normundam Blomem, mūsējie svinēja pārliecinošu uzvaru ar 36:23. Tā bija mūsu komandas rezultatīvākā spēle šajā sezonā.

Septiņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, sešus pievienoja Ričards Jablonskis, četrus – Žanis Malahovs. Viesiem astoņas reizes izcēlās Artis Kurmēns.

Tā mūsējiem bija tikai pirmā uzvara Baltijas līgā, kas ļāva ar četriem izcīnītajiem punktiem nostabilizēties piektajā vietā savā apakšgrupā. Nākamo maču aizvadīsim 27. janvārī, kad savā laukumā plkst. 20:15 SynotTip Virslīgā uzņemsim ASK/LSPA.

Baltijas līga.
20.janvāris
Celtnieks Rīga – HK Ogre/Miandum 36:23 (17:11)
Celtnieks: Lazdiņš 7, Jablonskis 6, Malahovs 4, Sasuļins 3, Balceris 3, Freibergs 3, Eglītis 3, Leja 2, Iljinihs 2, Blome 2, Čikuts 1.
Ogre/Miandum: Kurmēns 8/3, Pozņaks 4/1, Želna 3, Dravnieks 3, Bauze 2, Dāvidnieks 1, Lepers 1, Art. Laganovskis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.