Žanis Malahovs (Foto: Sandra Škutāne)

Smagā cīņā iekļūstam Rīgas finālā

Grūtā spēlē LSPA sporta zālē ar 25:23 (11:10) “Celtnieks” handbolisti šovakar pārspēja “MSĢ/LAT-98” vienību, nodrošinot vietu Rīgas atklātā čempionāta finālā. Tajā mūsējie jau svētdien plkst. 14:00 ASK sporta zālē Rīgā tiksies ar Dobeles “Tenax”.

Jaunie “MSĢ/LAT-98” handbolisti visas spēles garumā mūsējiem sagādāja ne mazum galvassāpes. Sākumā mājinieki izvirzījās vadībā ar 5:4, taču mūsējie vairākumā guva četrus vārtus pēc kārtas, pārņemot vadību ar 8:5. Līdz puslaika beigām nerealizējām vēl divus 7 metru soda metienus, kas palīdzēja jaunajiem spēlētājiem samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 10:11.

Pēc pārtraukuma mājinieki uz mirkli izvirzījās vadībā ar 13:12. Līdzīga cīņa ritējā visu atlikušo spēli. Regulāri iekritām aizsardzībā, glābēji nebija arī vārtsargi, kas lika mača likteni izšķirt tikai spēles galotnē. Neizšķirts rezultāts (21:21) bija arī deviņas minūtes pirms fināla spēles. Pēdējās minūtēs trīs vārtus guva Vladimirs Maslaks, vienu reizi izcēlās Žanis Malahovs, palīdzot nodrošināt uzvaru (25:23) un vietu Rīgas atklātā čempionāta finālā.

Mūsējiem sešus vārtus guva Lauris Eglītis, piecus – Vladimirs Maslaks, bet četrus – Rihards Leja un Žanis Malahovs. Pretiniekiem sešus vārtus guva Ņikita Pančenko, piecus – Kristers Rihards Ozols un Emīls Kurzemnieks. Jāatzīmē, ka pretinieku sastāvā cīnījās arī trīs “Celtnieks” handbolisti – Dmitrijs Petuhovs un Igors Ignatjevs guva pa diviem vārtiem, bet Artūrs Kļaviņš – vienus.

Finālcīņā ASK sporta zālē jau šajās svētdienā plkst. 14:00 mūsu “Celtnieks” tiksies ar Dobeles “Tenax”, kuri savā apakšgrupā uzvarēja “Jūrmalas Sports” (24:22) un “ASK/LSPA” (29:23). Pirms tam cīņā par trešo vietu turpat plkst. 12:00 spēlēs “Jūrmalas Sports” un “MSĢ/LAT-98”.

Rīgas atklātais čempionāts.
11.septembris
MSĢ/LAT-98 – Celtnieks Rīga 23:25 (10:11)
MSĢ/LAT-98: Pančenko 6/2, Ozols 5, Kurzemnieks 5, Ignatjevs 2, Petuhovs 2, Usāns 1, Kļaviņš 1, Podnieks 1.
Celtnieks: Eglītis 6, Maslaks 5/2, Leja 4, Malahovs 4, Balceris 2, Lazarjuks 2, Iljinihs 1, Lejnieks 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.