Lauris Eglītis (Foto: Sandra Škutāne)

Sezonu sākam ar neizšķirtu

Pirmajā oficiālajā spēlē šajā sezonā “Celtnieks” handbolisti cīnījās neizšķirti, Rīgas atklātā čempionāta mačā savā laukumā dalot punktus uz pusēm ar “HK Ogre/Miandum” – 27:27.

Abas komandas spēli iesāka nesteidzīgi, mēģinot atrast savu spēli uzbrukumā. Nedaudz ātrāk tas izdevās mūsējiem – 11. minūtē pēc Laura Eglīša precīzā metiena iegūstot divu vārtu pārsvaru (5:3). Vēl pēc desmit minūtēm mūsējie pēc Riharda Lejas un Ričarda Jablonska trāpījumiem ieguva arī četru vārtu pārsvaru (10:6), tomēr pēdējās desmit daudz labāk aizvadīja ogrēniešie. Rezultatīvi viesiem spēlēja Artis Laganovskis un Dzintars Dravnieks, līdz puslaika beigām samazinot rezultāta starpību – 12:13.

Pēc pātraukuma ātri iniciatīva pārgāja “HK Ogre/Miandum” pusē, kas vairākkārt ieguva pat divu vārtu pārsvaru (20:18, 22:20). Tomēr mūsējie izskaņā prata savākt savu aizsardzību, bet uzbrukumā beidzot vairākkārt pārspēja labi spēlējošo vārtsargu Kristapu Vansoviču. Pēdējos četrus no astoņiem vārtiem mūsu labā guva Lauris Eglītis, bet pēdējā minūtē precīzs bija Vladimirs Maslaks, izlīdzinot rezultātu 27:27. Viesiem palika vēl iespēja pēdējā uzbrukumā, taču tā palika neizmantota.

Pa septiņiem vārtiem guva Lauris Eglītis un Rihards Leja, bet trīs reizes izcēlās Aivars Čikuts un Vladimirs Maslaks. Ogrēniešiem deviņas reizes atzīmējās Artis Kurmēns, piecas – Mārtiņš Dāvidnieks, bet četras – Artis Laganovskis.

Rīgas atklātajā čempionātā mūsējie piektdien plkst. 19:45 LSPA sporta zālē tiksies ar “MSĢ/LAT-98”. Uzvaras gadījumā iekļūsim turnīra finālā, kur būs jātiekas ar A apakšgrupas spēcīgāko komandu Dobeles “Tenax”. Fināli svētdien notiks ASK sporta zālē Rīgā.

Rīgas atklātais čempionāts.
9.septembris.
Celtnieks Rīga – HK Ogre/Miandum 27:27 (13:12)
Celtnieks: Leja un Eglītis 7, Maslaks 3/1, Čikuts 3/2, Malahovs un Jablonskis 2, Iljinihs, Freibergs un Lazarjuks 1.
Ogre/Miandum: Kurmēns 9/2, Dāvidnieks 5, Laganovskis Art. 4, Želna 3, Laganovskis Arv. un Dravnieks 2, Strazdiņš K. un Strazdiņš U. 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.