Lauris Eglītis (Foto: handbols-dobele.lv)

Finālā jāpārtrauc Tenax uzvaru sērija

Ar spēli Dobelē 25. aprīlī plkst. 17:00 “Celtnieks/LSPA” uzsāks cīņu 2015. gada Latvijas Virslīgas čempionāta finālā, sērijā līdz trīs uzvarām tiekoties ar pašreizējiem čempioniem Dobeles “Tenax”. Maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Dobelnieki ir galvenie favorīti cīņā par titulu un šajā sezonā Latvijas Virslīgas čempionātā vēl nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu. Pēc panākuma pusfināla sērijā mūsu pretinieki čempionātā nav zaudējuši jau 48 (!) spēles pēc kārtas.

“Celtnieks/LSPA” handbolistiem būs jādara viss iespējamais, lai šo sēriju pārtrauktu. Tā nebūs neiespējamā misija un to jau apliecinājušas arī pēdējās trīs savstarpējās cīņas (28:30, 26:30 un 31:31). Marta sākumā Baltijas Izaicinājuma kausa regulārā turnīra dobelnieki neizšķirtu izrāva tikai pēdējās spēles sekundēs. Tiesa, pēdējo reizi mūsējiem “Tenax” izdevies pieveikt pirms vairāk nekā trīs gadiem – tikai 2011. gada oktobrī.

Latvijas Virslīgas čempionāta regulārajā turnīrā Dobeles “Tenax” likumsakarīgi izcīnīja pirmo vietu, bet mūsu “Celtnieks/LSPA” finišēja otrie. Kamēr mūsu handbolisti aizvadīja ceturtdaļfināla sēriju (2-0) pret ASK/LU, dobelnieki Baltijas Izaicinājuma kausā izcīnīja sudraba medaļas. Pusfināla sērijā mūsējie aizraujošā cīņā ar 2-1 pārspēja “Jūrmalas Sports”, bet “Tenax” ne bez problēmām ar 2-0 pārspēja “HK Ogre/Miandum”.

“Tenax” vienībā ar 109 vārtiem 21 spēlē rezultatīvākais ir Andis Ērmanis, savukārt ar 88 precīziem metieniem izcēlušies Nils Kreicbergs un Ansis Bilkštis, bet 86 – Oskars Arājs. Mūsējiem 117 vārtus guvis Artūrs Lazdiņš, bet pa 82 – Lauris Eglītis un Ričards Jablonskis. Sērijas liktenis būs ļoti atkarīgs arī no abu komandu vārtsargu – Ivara Lāča (Tenax) un Raita Puriņa (Celtnieks/LSPA) – snieguma.

“Celtnieks/LSPA” vietu spēcīgākajā divniekā nodrošināja pirmo reizi kopš 2011. gada, kamēr Dobeles “Tenax” pērn izcīnīja pirmo čempiontitulu pēc 15 gadu pārtraukuma.

Pēc Latvijas vīriešu valstsvienības spēlēm 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā finālsērija turpināsies Rīgā 8. un 10. maijā O.Kalpaka RTDP sporta zālē. Ja būs nepieciešama ceturtā un piektā spēle, tad tās notiks 16. un 17. maijā Dobelē. Čempions tiks noteikts sērijā līdz trīs uzvarām, visas spēles tiešraidē Sportacentrs.com TV.

Vietu finālā nodrošinājusi arī LSPA sieviešu komanda, kura sērijā līdz divām uzvarām tiksies ar “SK Latgols” handbolistēm. Pirmā spēle 25. aprīlī plkst. 14:00 Ludzā, skaties to Sportacentrs.com TV.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
Fināls.
25. aprīlī 17:00, Dobele: Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA
8. maijs 19:45, RTDP, Rīga: Celtnieks/LSPA – Dobeles Tenax
10. maijs 17:00, RTDP, Rīga: Celtnieks/LSPA – Dobeles Tenax
16. maijs 14:00, Dobele, Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA (ja nepieciešams)
17. maijs 17:00, Dobele, Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA (ja nepieciešams)

Foto: handbols-dobele.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.