Normunds Blome (Foto: handbols-dobele.lv)

Finālsēriju sākam ar zaudējumu (+video)

Latvijas Virslīgas čempionāta finālsērijas pirmajā mačā izbraukumā “Celtnieks/LSPA” piedzīvoja zaudējumu, ar 21:25 (7:12) piekāpjoties čempioniem Dobeles “Tenax”. Sērijā līdz trīs uzvarām atrodamies zaudētāju lomā ar 0-1.

Jau spēles pirmajās 15 minūtes abas divas komandas nopelnīja vairākus noraidījumus. Tas ļāva dobelniekiem no rezultāta 4:4 puslaika vidū gūt trīs bezatbildes vārtus un veikt pirmo atrāvienu – 7:4. Pieprasījām minūtes pārtraukumu, taču pēc tā neveiksmīgi izmantojām septīto laukuma spēlētāju, ļaujot “Tenax” līdz puslaika beigām izmantot mūsu kļūdas un vēl palielināt rezultāta starpību līdz pieciem vārtiem – 12:7. Mājinieki arī teicami nosedza mūsu līderi Artūru Lazdiņu, neļaujot pirmajā puslaikā viņam gūt vārtus.

Otro puslaiku “Tenax” sāka ar trīs bezatbildes vārtiem, iegūstot lielāko pārsvaru spēlē – 15:7. Izmantojot laukuma saimnieku noraidījumus uzsākām pakaļdzīšanos, pakāpeniski samazinot savu deficītu. Puslaika vidū pēc Laura Eglīša, Artūra Lazdiņa un Vladimira Maslaka metieniem panācām -4 (14:18), tomēr turpinājumā Maslaks nerealizēja divus 7 metru soda metienus… Mūsējiem pēc Guntara Lejnieka un Normunda Blomes raidījumiem tomēr izdevās pietuvoties līdz -3 (19:22), taču Dobeles uzvaru apdraudēt neizdevās un piedzīvojām zaudējumu ar 21:25.

Ar sešiem gūtajiem vārtiem mūsējiem rezultatīvākais bija Lauris Eglītis, četrus vārtus guva Vladimirs Maslaks, bet trīs – Guntars Lejnieks un Normunds Blome. Mājiniekiem seši precīzi metieni Anda Ērmaņa kontā, pieci – Tomam Lielajam.

FOTOGALERIJA

Nākamnedēļ Latvijas izlase aizvadīs divas cīņa 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Slovākiju. Tāpēc finālsērija turpināsies pēc divām nedēļām Rīgā – 8. maijā plkst. 19:45, bet 10. maijā plkst. 17:00. Ja būs nepieciešams, sērija pēc tam atgriezīsies Dobelē. Mačus tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
25. aprīlis.
Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 25:21 (12:7)
Tenax: Ērmanis 6, Lielais 5, Arājs 4/2, Straume un Kreicbergs 3, Krastiņš 2, Bilkštis 2/2.
Celtnieks/LSPA: Eglītis 6, Maslaks 4/4, Lejnieks un Blome 3, Lazdiņš un Malahovs 2, Čikuts 1.

Raita Puriņa pēcspēles komentārs:

Labākie spēles momenti:

Foto: handbols-dobele.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.