Lauris Eglītis (Foto: Meelis Heli)

Kļūdas liedz uzvarēt Vīlandē

Baltijas Izaicinājuma kausa spēlē “Celtnieks/LSPA” handbolisti svētdien Igaunijā piedzīvoja neveiksmi, ar 24:28 (9:11) piekāpjoties “Viljandi HC” vienībai.

Spītējot potītes savainojumam, mūsējiem šodien varēja palīdzēt Artūrs Lazdiņš. Ņemot vērā, ka iepriekšējā mačā 24 gadus vecais handbolists “Viljandi HC” vārtos sameta deviņas bumbas, jau no pirmajām minūtēm aizsardzībā viņam tika veltīta sevišķa uzmanība.

FOTOGALERIJA

Spēles pirmās 13 minūtēs, iegūstot divu vārtu pārsvaru (5:3), veiksmīgāk aizvadīja mājinieki. Turpinājumā uz astoņām minūtēm izdevās aizslēgt savus vārtus, bet uzbrukumā Roberta Freiberga, Ričarda Jablonska un Normunda Blomes vārtu guvumu ļāva jau pārņemt vadību – 7:5. Diemžēl atlikušajās puslaika deviņās minūtēs guvām vairs tikai divus vārtus, kad vairākumā izcēlās Artūrs Lazdiņš. Tas arī ļāva laukuma saimniekiem, realizējot vairākus “ātros”, iepriecināt savus līdzjutējus un atpūtā mūsējos sūtīt ar divu vārtu deficītu – 9:11.

Mūsējiem otrajā puslaikā vajadzēja 12 minūtes, lai atkal panāktu izlīdzinājumu. Rezultatīvi nospēlēja Lauris Eglītis un Aivars Čikuts un neizšķirts – 15:15. Diemžēl pašu pieļautās kļūdas ļāva “Viljandi HC” veikt izrāvienu 7:1 un praktiski izdzēst mūsu cerības uz uzvaru – 12 minūtes pirms mača beigām jau -6 (16:22). Atlikušajā spēles laikā izdevās tikai nedaudz samazināt rezultāta starpību, tāpēc arī divi punkti palika Igaunijā – 24:28. Vīlandes komandas līdzjutēji bija parūpējušies par lielisku atmosfēru un savas komandas atbalstu visu 60 minūšu garumā.

Ar septiņiem gūtajiem vārtiem rezultatīvākais mūsu komandā bija Artūrs Lazdiņš, piecas reizes izcēlās Lauris Eglītis, četras – Roberts Freibergs.

Turnīra tabulā ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs saglabājam ceturto vietu. Par vienu punktu apsteidzam Kauņas “Granitas”, kuri aizvadījuši arī par vienu spēli mazāk. Mūsējiem regulārajā turnīrā atlicis aizvadīt divas spēles ar Dobeles “Tenax”. Lai saglabātu reālas izredzes kvalificēties Baltijas izaicinājuma kausa FINAL4, šajos mačos būs jāizcīna punkti. To mēģināsim izdarīt jau pirmajā mačā – 13. februārī plkst. 20:30 dobelnieki viesosies O.Kalpaka RTDP sporta zālē.

Baltijas Izaicinājuma kauss.
8. februāris.
Viljandi HC – Celtnieks/LSPA 28:24 (11:9)
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 7, Eglītis 5, Freibergs 4/1, Čikuts 3, Jablonskis 2, Blome 2, Lejnieks 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.