Vladimirs Maslaks (Foto: Sandra Škutāne)

Bez Lazdiņa uzvaram HC Vitjaz (+video)

Baltijas Izaicinājuma kausā “Celtnieks/LSPA” sestdien Rīgā izcīnīja trešo uzvaru, ar 30:28 (15:13) pieveicot Baltkrievijas “HC Vitjaz”. Izcīnītie divi punkti ļauj turpināt cīņu par iekļūšanu FINAL4.

Potītes savainojuma dēļ mūsējiem nevarēja palīdzēt mūsu līderis un turnīra rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Lazdiņš, kurš iepriekšējā spēlē baltkrievu vārtos sameta 17 (!) bumbas. Līdz ar to šodien laukumā pierādījām, ka arī bez līdera varam izcīnīt uzvaru Baltijā.

Rezultatīvāko spēli “Celtnieks/LSPA” sastāvā aizvadīja Ukrainas handbolists Vladimirs Maslaks, izšķirošajā brīdī nekļūdīgi bija Roberts Freibergs un Lauris Eglītis. Labi cīnījāmies aizsardzībā, kas arī ielika pamatus uzvarai.

Visa spēle aizritēja ar nelielu mūsu komandas pārsvaru. Pirmā puslaika beigās “Celtnieks/LSPA” pat izdevās iegūt četru vārtu pārsvaru (14:10), taču paši pieļāvām kļūdas un ļāvām pretiniekiem pietuvoties – 13:15. Pēc pārtraukuma uz dažām minūtēm ļāvām viesiem pārņemt vadību (22:21), tomēr, gūstot piecus bezatbildes vārtus, desmit minūtes pirms spēles beigām atkal ieguvām +4 (26:22). Baltkrievi strauji samazināja rezultāta starpību, tomēr izšķirošajos brīžos paši nospēlējām precīzi un panākt neizšķirtu neļāvām. Punktu mačam ar vārtu guvumu pielika Aivars Čikuts – 30:28.

Ar sešiem gūtajiem vārtiem rezultatīvākais “Celtnieks/LSPA” sastāvā bija Vladimirs Maslaks, piecas reizes izcēlās Roberts Freibergs, četras – Lauris Eglītis, Žanis Malahovs un Aivars Čikuts.

Izcīnītie divi punkti ļāva turnīra tabulā pakāpties uz ceturto vietu. Jau svētdien plkst. 17:00 izbraukumā tiksimies ar Igaunijas kausa ieguvēju “Viljandi HC”, kas sestdien ar 29:27 pārspēja Dobeles “Tenax”. Maču video tiešraidē varēs vērot sport.postimees.ee

Baltijas Izaicinājuma kauss.
7. februāris.
HC Vitjaz (Baltkrievija) – Celtnieks/LSPA 28:30 (13:15)
Celtnieks/LSPA: Maslaks 6, Freibergs 5/2, Čikuts, Eglītis un Malahovs 4, Blome 3, Iljinihs un Lejnieks 2.

http://baltichandball.net

Roberta Freiberga lieliskie vārti:

LTV sižets par maču:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.