Aivars Čikuts (Foto: Sandra Škutāne)

Čikuts atkal rezultatīvs uzvarā pār Ogri (+foto un video)

Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks/LSPA” pirmdien vakarā, izcīnot desmito uzvaru, otro reizi sezonā savā laukumā ar 29:18 (11:10) pieveica “HK Ogre/Miandum”.

FOTOGALERIJA

Šīvakara spēli sekmīgāk iesāka ogrēnieši, kas pirmajās minūtēs panāca 4:1, taču sākuma izrāvienam turpinājums nesekoja. Jau no pirmajām minūtēm viesi individuāla uzbrukumā sedza mūsu līderi Artūru Lazdiņu. Pamazām iespēlējāmies un pateicoties diviem tieši Artūra Lazdiņa, kā arī Ričarda Jablonska un Aivara Čikuta vārtiem ne tikai panācām pretiniekus, bet arī izvirzījāmies vadībā – 5:4. Debiju mūsu sastāvā piedzīvoja arī zviedrs Matiass Johansons.

Varēja redzēt, ka šī abām vienībām bija pirmā spēle šajā gadā, kas atspoguļojās laukumā ar daudz pieļautajām kļūdām.

Pēc tam “Ogre/Miandum” gan uz brīdi spēja atgūt vadību (6:5), bet puslaika izskaņa piederēja mājiniekiem, panākot +3 (11:8). Tiesa, mūsējo neveiksmīgi aizvadītā pēdējā minūte ļāva viesiem samazināt rezultāta starpību līdz minimumam – 11:10.

Otrā puslaika sākumā Kurmēns no 7 metru soda metiena līnijas panāca izlīdzinājumu, bet turpinājumā diezgan pārliecinoši laukumā saimniekoja mājinieki. Komandas vārtos lielisku sniegumu demonstrēja Raitis Puriņš, bet uzbrukumā, līdzīgi kā iepriekšējā savstarpējā spēlē, izcēlās Aivars Čikuts. Astoņu minūšu laikā “Celtnieks/LSPA” panāca jau +5 (17:12). Turklāt viesu spēle pēc Arvja Laganovska trešā nopelnītā noraidījuma puslaika vidū saira pavisam.

Desmit minūtes pirms beigām tieši Čikuts pirmoreiz laukuma saimniekiem panāca +10 (24:14), bet sešas minūtes vēlāk Lauris Rūtiņš panāca maksimālo pārsvaru spēlē (+13 jeb 28:15). Finālā pārliecinoša mūsu “Celtnieks/LSPA” uzvara ar 29:18.

Ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais “Celtnieks/LSPA” komandā bija Aivars Čikuts (divās spēlēs ar Ogri 17 vārti), bet sešas reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš. Viesiem sešus vārtus guva Artis Kurmēns.

Brīvdienās O.Kalpaka RTDP sprota zālē, tiekoties ar lietuviešiem, aizvadīsim Baltijas līgas Izaicinājuma kausa spēles – 17. janvārī plkst. 15:30 spēlēsim ar Klaipēdas “Dragunas”, bet 18. janvārī plkst. 16:00 ar Kauņas “Granitas”.

Latvijas Virslīgas čempionāts
12. janvāris.
Celtnieks/LSPA – Ogre/Miandum 29:18 (11:10)
Celtnieks.LSPA: Čikuts 8, Lazdiņš 6/1, Eglītis 4, Jablonskis 3, Maslaks 2, Iljihins 2, Rūtiņš 2/1, Freibergs 1, Lejnieks 1.
Ogre: Kurmēns 6/2, Želna 3, Artis Laganovskis 3/1, Arvis Laganovskis 2, Bauze 2, Mancurovs 1, Dravnieks 1.

VIDEO

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.