Artūrs Lazdiņš (Foto: Vitjaz)

Trillerī nosargājam uzvaru pret SK Latgols (+video)

Aizraujošā cīņā “Celtnieks/LSPA” šodien Ludzā izcīnīja trešo uzvaru, ar 33:32 (19:17) Latvijas Virslīgas čempionāta mačā spēles galotnē pieveicot “SK Latgols” handbolistus.

Pirmo spēli Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks/LSPA” sastāvā šajā sezonā aizvadīja Lauris Rūtiņš un Guntis Ciematnieks, kuri būtiski uzlaboja mūsu spēles kvalitāti.

Spēles sākumā pēc Artūra Lazdiņa un Laura Eglīša metiena izvirzījāmies vadībā ar 2:0, taču “SK Latgols” ar Austri Tuminski priekšgalā ātri vien spēli līdzsvaroja, līdz tās gaitu sāka ietekmēt nopelnītie noraidījumi.

Puslaika vidū laukumā pirmo reizi devās Lauris Rūtiņš, ar kuru priekšgalā mūsējiem 20. minūtē izdevās iegūt četru vārtu pārsvaru (13:9). Lai gan “SK Latgols” spēja samazināt rezultātu līdz minimumam (15:14), mūsējie atkal spēja veikt izrāvienu un spēles pirmās 30 minūtes noslēdza vadībā – 19:17.

Arī pēc pārtraukuma ar Austra Tuminska neitralizēšanu mūsējiem bija grūtības, taču Jablonska un Lazdiņa sniegums uzbrukumā un Puriņa spēle vārtos ļāva kādu laiku nosargāt vadību. Viss mainījās pēc Aiva Strazda trīs precīzajiem metieniem, panākot mājiniekiem izlīdzinājumu – 25:25.

Tomēr pakāpeniski iniciatīva pārgāja mūsu pusē – pēc kārtējiem Lazdiņa vārtiem deviņas minūtes pirms mača beigām atkal panācām +3 (31:28). Ar to spēle nebija galā. Mūsu handbolisti īsā laika posmā nopelnīja divus noraidījumus (Rūtiņš un Blome), ļaujot “SK Latgols” rezultātu izlīdzināt – 32:32. Maslaka vārti pēdējā minūtē atkal mūsējiem deva vadību, bet dramatiskā, asumiem un noraidījumiem bagātā spēles izskaņā (mūsējiem noraidījumi arī Maslakam un Tihanova), pēdējās sekundēs “Celtnieks/LSPA” paliekot vien triju spēlētāju sastāvā (divi laukuma spēlētāji un vārtsargs), mūsējie tomēr izcīnīja uzvaru – 33:32. Tuminska pēdējais metiens no aptuveni 11 metriem lidoja garām vārtiem…

Mūsējiem 12 vārtus guva Artūrs Lazdiņš, bet deviņas reizes izcēlās Ričards Jablonskis. Mājiniekiem, kā ierasts, rezultatīvākais ar 14 vārtiem bija Austris Tuminskis.

Nākamo Latvijas Virslīgas čempionāta maču aizvadīs 14. novembrī, kad Inčukalnā plkst. 20:30 tiksimies ar “LAT-98” vienību. Savukārt brīvdienās dosimies uz Lietuvu, kur aizvadīsim pirmās spēles Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
9. novembris.
SK Latgols – Celtnieks/LSPA 32:33 (17:19)
Latgols: Tuminskis 14/2, Strazds 5, Lisovskis 4, V. Borisenko 3, Zinovjevs 2, Gorbunovs 2, Greckis 1, Rancāns 1.
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 12/3, Jablonskis 9, Ciematnieks 4, Rūtiņš 4, Eglītis 2, Maslaks 1, Lejnieks 1.

Labākie spēles momenti:

Raita Puriņa pēcspēles komentārs:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.