Vladimirs Maslaks (Foto: rekurzeme.lv)

No Inčukalna uz Kauņu un Klaipēdu

Nedēļas nogalē Kauņā un Klaipēdā mūsu “Celtnieks/LSPA” handbolisti aizvadīs pirmās spēles Baltijas Handbola līgas (BHL) Izaicinājuma kausā. Pirms tam, iesildoties svarīgajiem mačiem, piektdien plkst. 20:30 Inčukalnā tiksimies ar “LAT-98”.

Pret “LAT-98” handbolistiem mūsējiem nevarēs palīdzēt ukraiņu leģionārs Vladimirs Maslaks, kuram jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija iepriekšējā mačā pret “SK Latgols” nopelnītās sarkanās kartītes dēļ.

Septembra vidū Ivara Serafimoviča trenēto komandu Rīgas atklātā čempionāta spēlē pieveicām ar 34:18. Virslīgas turnīra tabulā “LAT-98” komanda bez izcīnītajiem punktiem sešos mačos likumsakarīgi ieņem astoto vietu.

“Celtnieks/LSPA” turnīra tabulā šobrīd ieņem piekto vietu, bet pēc šī mača var pakāpties jau uz trešo pozīciju, atpaliekot vien no “HK Ogre/Miandum” un Dobeles “Tenax”.

Cīņai BHL izaicinājuma kausā pieteikušās sešas komandas – “Celtnieks/LSPA”, Dobeles “Tenax” (Latvija), Klaipēdas “Dragunas”, Kauņas “Granitas” (Lietuva), “Viljandi HC” (Igaunija) un “HC Vitjaz” (Baltkrievija). Tā būs pirmā sezona, kad paralēli Baltijas līgai tiks izspēlētas arī Izaicinājuma kauss. Tajā startēs komandas, kas finansiālu vai citu apsvērumu dēļ nevar startēt BHL.

Pirmās cīņas šajā turnīrā tika aizvadītas oktobra sākumā, kad lietuvieši divreiz sarūgtināja “HC Vitjaz”. Klaipēdas “Dragunas” izcīnīja panākumu ar 34:28, bet Kauņas “Granitas” – ar 32:31.

“Celtnieks/LSPA” pirmajā spēlē sestdien plkst. 17:00 tiksies ar Kauņas “Granitas”, bet svētdien plkst. 14:00 – ar Klaipēdas “Dragunas”. Pirmās spēles pret šīm komandām šajā nedēļas nogalē aizvadīs arī Dobeles “Tenax”.

Pašreizējie Lietuvas čempioni “Dragunas” arī šobrīd savā valsts meistarsacīkstēs ar sešām uzvarām tikpat spēlēs ieņem pirmo vietu, kamēr “Granitas” ar deviņiem punktiem sešos mačos ierindojas vien ceturtajā vietā desmit komandu konkurencē.

Pēc aizvadītajiem diviem apļiem, labākās četras komandas medaļniekus noskaidros FINAL4 turnīrā nākamā gada marta beigās. Mūsējiem pirmajās spēlēs ar lietuviešiem nevarēs palīdzēt Lauris Eglītis, kā arī uz jautājuma zīmes joprojām ir Laura Rūtiņa un Gunta Ciematnieka dalība.

Tā mūsu “Celtnieks/LSPA” galvenajam trenerim Arnim Butānam būs debija BHL līmeņa mačos.

http://baltichandball.net

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.