Spraigs zaudējums Somijā

Edgars Vadzītis (Foto: Sandra Škutāne)

Sestajā Baltijas handbola līgas mačā piedzīvojām zaudējumu, brīvā un atraktīvā, taču spraigā cīņā izbraukumā piekāpjoties Somijas čempionāta līdervienībai “Riihimaen Cocks” ar 35:38 (17:20).

Mača sākumā, pateicoties Edgara Vadzīša diviem un Normunda Blomes vārtu guvumiem, izvirzījāmies vadībā ar 3:0. Ātri vien somi atguvās, rezultātu izlīdzināja un izvirzījās vadībā ar 2-3 vārtu pārsvaru. Regulāri galvenokārt pateicoties Vadzīša aktivitātēm uzbrukumā izdevās rezultātu izlīdzināt, taču puslaika beigās ar ātro uzbrukumu palīdzību mājiniekiem izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru (20:17).

Pēc pārtraukuma uzlabojām savu spēli aizsardzībā, neļaujot somiem tik brīvi aizskriet ātrajos uzbrukumos. Pakāpeniski samazinot rezultāta starpību, Guntars Lejnieks puslaika vidū rezultātu izlīdzināja – 28:28. Līdzīga spēle turpinājās arī turpmāk. Astoņas minūtes pirms mača beigām pie rezultāta 31:32 nopelnījām četras minūtes spēlēt vairākumā, taču jau nākošajā epizodē noraidījumu nopelnīja arī Artis Kurmēns. Savu iespēju neizmantojām, bet somi pēc mazākuma izciešanas ieguva pat +5 (38:33). Mača izskaņā vārtus guva Edgars Vadzītis un Guntars Lejnieks, līdz ar beigu signālu uzstādot gala rezultātu – 35:38.

Izjust spēli tā arī neizdevās Artim Kurmēnam, taču daudz vairāk piekliboja spēle aizsardzībā, kas ļāva mājiniekiem daudz vārtus gūt no līnijas un malējo spēlētāju pozīcijām. Atbildes mačā Rīgā “Riihimaen Cocks” klāsies daudz grūtāk. Mūsu vienībā fantastisku maču aizvadīja Edgars Vadzītis, kurš guva 14 (!) vārtus, savukārt pa pieciem precīziem raidījumiem atzīmējās Artis Kurmēns un Lauris Rūtiņš.

Nākošo maču aizvadīsim tieši pēc desmit dienām 17. februārī, kad izbraukumā Latvijas čempionāta spēlē Dobelē tiksimies ar vietējiem “Tenax” handbolistiem.

Baltijas līga.
7. februāris.
Riihimaen Cocks (Somija) – LSPA 38:35 (20:17)

LSPA: Vadzītis 14, Rūtiņš un Kurmēns 5, Blome un Lejnieks 4, Ērmanis 2, Lisovskis 1.

9 komentāri “Spraigs zaudējums Somijā

  1. Маленький бомбардировщик Эдгарс Valzitis tykitti семь голов в первом периоде, а не человек достаточно, чтобы трюк Cocksin чтобы остановить его

    tulkojums no Somu lapas

  2. 6dien var tiešraidē skatīties 2handbola spēles no Zviedru Elitserien…
    15.35 sākas translācija Ystads IF-H43
    17.50 HK Malmõ- Lugi
    abas spēles notiks Malmes arēnā, kur šogad notiks arī Zviedrijas Elitserien finālspēle, kā arī nākama gada Pasaules čempionāta vairākas spēles un, ja nemaldos, tad arī fināls būs šajā pat arēnā. Pārdotas jau pāri par 7000biļešu, un iespējams būs vēl krietni vairāk…

    http://www.livehandboll.se/
    šajā adresē varēs vērot spēles…tur sānā arī redzams kādas vēl spēles plānots translēt tuvākajā laikā…ja nu ir interese…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.