Sērija uzsākta neveiksmīgi

Kaspars Lisovskis

Pirmajā Latvijas čempionāta finālspēlē piedzīvojām zaudējumu, NBS sporta zālē tā arī nespējot izrādīt pretastību ilggadējiem turnīra uzvarētājiem “ASK/AB.LV” – 24:33 (10:15).

Maču mūsu handbolisti uzsāka lēni, savukārt aizsardzībā “ASK/AB.LV” sevišķu vērību pievērsa abiem mūsu galvenajiem vārtu guvējiem Artim Kurmēnam un Raimondam Trifanovam. Sākumā vadībā izvirzījās mēs, kad divreiz precīzs no līnijas bija Guntars Lejnieks (2:1 7. minūtē), bet pēc tam “ASK/AB.LV” handbolisti vairākkārt spēja aizskriet ātrajos uzbrukumos, lēnām palielinot rezultāta starpību, kas 19. minūtē pēc diviem Aivja Jurdža metieniem sasniedza jau +4 (9:5).

Pratām rezultāta starpību samazināt līdz diviem vārtiem (7:9), tomēr puslaika izskaņā trīs vārtus pēc kārtas guva Agris Kušners, panākot “ASK/AB.LV” +5 pirms pārtraukuma (15:10).

Jau pašā otrā puslaika sākumā četrus bezatbildes vārtus guva “armijnieki”, praktiski jau noskaidrojot mača uzvarētāju (19:10). Puslaika vidū pēc Kaspara Lisovska un Normundas Blomes metieniem vēl rezultāta starpību samazinājām līdz sešiem vārtiem (15:21), tomēr turpinājumā Latvijas čempioni panāca arī +11 (52. minūtē – 28:17).

Pēdējās mača minūtē “ASK/AB.LV” laukumā sūtīja arī rezerves spēlētājus, īpaši neizmainot mača gaitu. Līdz ar to uzvaru pirmajā spēlē ar 33:24 izcīnīja “ASK/AB.LV” handbolisti.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Agris Kušners, kurš guva astoņus vārtus, savukārt septiņus vārtus guva Arnolds Straume. Mūsu komandā astoņas reizes precīzs bija Guntars Lejnieks. Mūsu klubs bija arī sarūpējuši balvas spēles labākajiem spēlētājiem. Uzvarētāju komandā to saņēma vārtsargs Helmuts Tihanovs, bet zaudētājiem – Guntars Lejnieks.

Otro spēli sērijā līdz divām uzvarām abas komandas aizvadīs jau rītdien 17. maijā plkst. 14:40 NBS sporta zālē.

Latvijas čempionāts handbolā.
Fināls.
16. maijs.
LSPA – ASK/AB.LV 24:33 (10:15)

LSPA: Lejnieks 8, Lisovskis 4, V. Borisenko un Trifanovs 3, Blome 3/1, Rūtiņš 2, Broks 1/1. 7 m: 3/2, 3 brīdinājumi, 4 soda minūtes
ASK/AB.LV: Kušners 8, Straume 7, Glušaks 6, Dude un Jurdžs 3, Pavlovičs 3/2, Gremzde 1. 7 m: 3/2, 3 brīdinājumi, 4 soda minūtes.
Tiesneši: R. Līcis/Z. Stoļarovs
Sērijā: 0:1

4 komentāri “Sērija uzsākta neveiksmīgi

  1. Nekas veči! Jāgatavojas rītdienas spēlei, jācīnas un viss būs!!!!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.