Klāt medaļu laiks

LSPA komanda

Sestdien 16. maijā aizvadīsim pirmo Latvijas virslīgas čempionāta finālspēli, NBS sporta zālē plkst. 14:40 tiekoties ar ilggadējiem meistarsacīkšu uzvarētājiem “ASK/AB.LV” handbolistiem.

Sērijā līdz divām uzvarām otro maču aizvadīsim dienu vēlāk tajā pašā vietā un laikā. Pretinieka spēks netiek apšaubīts, tomēr mēs darīsim visu, lai sērija nenoslēgtos jau šajā nedēļas nogalē, bet, ja noslēgsies, tad ar pozitīvu rezultātu mūsu labā.

Pēdējos trīs gadus “LSPA” komanda izcīnījusi tikai un vienīgi bronzas medaļās, tāpēc jau vismaz iegūtā sudraba medaļā ir solis augšup mūsu sniegumā.  Ar “ASK/AB.LV” komandu šogad esam tikušies piecas reizes – pa divām reizēm Latvijas un Baltijas meistarsacīkstēs, bet reizi arī Rīgas čempionātā finālā pašā sezonas sākumā, kurā negaidīti izcīnījām uzvaru. Toreiz “ASK/AB.LV” komandā iztrūka savainotie Aivis Jurdžs un Kirils Meļņiks, bet mūsu komandā vēl spēlēja Elvijs Borodovskis un Mārtiņš Kazinieks.

Neapšaubāmi favorīti šajā duelī ir “ASK/AB.LV” handbolisti, kas regulārajā čempionātā tā arī nepiedzīvoja zaudējuma garšu un nesen triumfēja arī AB.LV Latvijas kausa izcīņā. Sevi apliecināt būs gatavs arī mūsu treneris Andris Molotanovs, kuram trenera karjerā tas būs pirmais fināls vīriešu sacensībās, sacenšoties ar pieredzējušo “armijnieku” stratēģi Andri Gulbi.

Sērijas liktenis būs lielā mērā atkarīgs no abu komandu uzbrukuma līderiem un vārtsargu darbības. “ASK/AB.LV” komandā turpina sevi labi apliecināt Aivis Jurdžs, Jānis Pavlovičs un Arnolds Straume, savukārt mēs pretī liksim jaunos Arti Kurmēnu, Raimondu Trifanovu, Kasparu Lisovski un pieredzējušo Guntaru Lejnieku. Tie visi ir galvenie atslēgas spēlētāji abās vienībās.

“Lai uzvarētu visā finālsērijā uzbrukumā jānospēlē veiksmīgi un ārkārtīgi precīzi, bet pretinieku vārtsargiem vajadzētu piedzīvot melno sēriju,” handbola spēles pamatprincipus atgādināja mūsu galvenais treneris Andris Molotanovs. “Ļoti uzmanīgiem jābūt aizsardzībā, īpašu vērību pievēršot Aivim Jurdžam, kurš, ja viņam ļaus brīvu, vaļu, sametīs mums pilnus vārtus. Galvenais neļaut pretiniekiem aizskriet daudz ātrajos uzbrukumos.

Komandā noskaņojums ir ļoti labs. Ceturtdien aizvadījām pēdējo treniņu, bet šodien spēlētājiem iedota brīvdiena. Būsim gatavi cīņai. Savu mērķi – iekļūt finālā – esam jau izpildījuši, tāpēc spēlēsim nepiespiestā gaisotnē no šīs sērijas mēs varam tikai iegūt, savukārt “ASK/AB.LV” handbolisti var tikai atkārtot iepriekšējo sasniegumu vai arī zaudēt.”

Atgādinām, ka pusfinālā “ASK/AB.LV” divu spēļu summā diezgan viegli pieveica “Jūrmalas sports” handbolisti, bet mēs smagā cīņā pārspējām Latvijas vicečempionus Dobeles “Tenax”.

Šajā pašā laikā par bronzas medaļām cīnīsies arī mūsu dāmu vienība, sacenšoties ar pašreizējām čempionēm “Ogres SC”. Pirmo spēli meitenes aizvadīs 16. maijā LSPA sporta zālē plkst. 18:00, bet otru dienu vēlāk izbraukumā plkst. 13:30. Arī šī sērija aizritēs līdz divām uzvarām.

7 komentāri “Klāt medaļu laiks

  1. Kā teiktu labi pazīstams cilvēks, pārlaižam nakti un tad jau tiekamies handbola svētkos :D Raitis malacis ļoti labi pastrādājis ar mājaslapu :))

  2. Spriežot pēc ASK kluba mājas lapas, ASK komanda ir apstājusies pie izcīnīta AB.LV kausa! Čempions padevies?! :D

  3. Paldies, Vilciņ! Arī pirms spēles ar Tenax saņēmām tieši šādu novēlējumu no Tevis… un re kā sanāca! :) Tu mums nes veiksmi! ;)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.