Dobele beidzot pieveikta

Ivars Lācis

Pateicoties veiksmīgai Ivara Lāča spēlei un rezultatīvajam uzbrukumam, šovakar Baltijas līgas ietvaros Ulbrokā ar trešo mēģinājumu ar 41:35 (22:14) pieveicām Latvijas vicečempionus Dobeles “Tenax” handbolistus, pakāpjoties turnīra tabulā uz priekšpēdējo vietu.

Jāatzīmē, ka dobelnieku rindās nespēlēja Aleksandrs Krastiņš un Sandris Veršakovs, bet viņu vietā bija tika piesaistīti ogrēnieši Agris Laganovskis un Juris Pozņaks, savukārt mūsu komandā, papildinot sastāva rezerves, tika pieaicināts “Stopiņu NHK” jaunais spēlētājs Andris Lazda.

Mača sākumā vienīgo reizi spēlē vadībā viesi izvirzījās trešajā minūtē, kad vienīgos vārtus spēlē guva Gints Apals (2:1). Turpinājumā veicām izšķirošo izrāvienu, līdz puslaika vidum, pateicoties Lācim vārtos un rezultatīvajiem ātrajiem uzbrukumiem,  panākot deviņu vārtu pārsvaru (13:4). “Tenax” handbolisti rezultāta starpību prata samazināt līdz sešiem vārtiem (8:14), tomēr līdz pārtraukumā, pēdējās sekundēs vārtus gūstot Kasparam Lisovskis, rezultāta starpību atjaunojām līdz astoņiem vārtiem (22:14).

Otro puslaiku ar jaunu vērienu sāka viesi, lēnām samazinot rezultāta starpību. Tik spīdoši vairs nedarbojās aizsardzības ritenis, ļaujot 41. minūtē mūsu plusiem sarukt līdz četriem vārtiem (26:30). Tomēr dobelnieku prieki nebija ilgi un jau sešu minūšu laikā, Artim Kurmēnam gūstot četrus vārtus pēc kārtas, atguvām +8 (35:27). Trīs minūtes pirms mača beigām panācām atkal +9 (41:32), taču izskaņā viesi rezultāta starpību samazināja -41:35.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Artis Kurmēns, kurš guva 11 vārtus, tomēr galvenais uzvaras kaldinātājs bija vārtsargs Ivars Lācis. Pretiniekiem nenostrādāja viņu ierastais ierocis – vārtsargs Dainis Putra, taču arī abi rezultatīvākie spēlētāji Arvis Laganovskis un Sergejs Kalniņš, kuri guva pa astoņiem vārtiem, nebija glābēji.

Nākošo spēli Baltijas līgā aizvadīsim jau rīt Ulbrokā, kad plkst. 15:00 tiksimies ar Lietuvas čempionāta līderiem Kauņas “Granitas/Karys”, kas šodien ar 31:33 piekāpās “ASK/AB.LV” handbolistiem.

Baltijas līga.
6. februāris.
LSPA – Dobeles Tenax 41:35 (22:14)

LSPA: Kurmēns 11, V. Borisenko un Rūtiņš 7/1, Lejnieks 6, Blome 5, Lisovskis 3, Trifanovs 2, 7 m: 4/2, 3 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tenax: Arv. Laganovskis 8, Kalniņš 8/4, Politers 4, Lepers, Arājs, Ērmanis 3, Pozņaks un A. Lazdiņš 2, Meluškāns un Apals 1. 7 m: 4/4, 3 brīdinājumi, 14 soda minūtes.
Tiesneši: V. Jaškins/E. Žabko

1 komentārs “Dobele beidzot pieveikta

  1. Ja godīgi…. nau jau maksla vinēt komandu kura ir vāja uz doto bridi kad nau galvenais komandas arējs veršakovs ;)

  2. juhuuu…Dobele beidzot dabuuja pa p***u… :D….
    Sen jau vajadzeeja…….:)
    Apsveicu! ;)

  3. Es arī redzēju, kā Dobele pieļāva daudz paviršu kļūdu. Bumba slīd ārā no rokām, daudzi metieni tika izdarīti bez pauzes, vinekārši ņem un bliež pa taisno virsū vārtsarga paceltajai kājai. Vispār pirmajā puslaikā radās tāda sajūta, ka Dobeles komanda nav noskaņojusies spēlei un uzbrukumā neko nespēj iesākt pret Lspa aktīvo aizsardzību, varbūt tas viņiem bija tāds pārsteigums. Dažbrīd Dobeles komanda centās apspēlēt uz individuālo meistarību, bet arī kaut kā nesanāca, laikam šodien nebija izteikta līdera. Par tiem spēlētājiem, kas nebija Dobeles komandai. To vai viņi varēja izšķirt spēles likteni Dobeles labā mēs redzēsim turpmākajās Latvijas čempionāta spēlēs. Katra spēle ar to jau ir interesanta, kā komanda spēs sevi pierādīt pavisam savādākā sastāvā kā viņa centīsies apspēlēt otras komandas aizsardzību un tagad spriest kā būtu ja būtu ir kaut kā aplami. Kaut gan Lspa rindās šonedēļ treniņos arī neparādījās vairāki vadošie spēlētaji. Manliekas, ka Lspa grib sasniegt mazliet vairāk nekā Dobeles komanda un viņos ir vairāk jaunu emociju un degsmes. Bet tas tā – nekā personīga. Tikai neprofesionāļa viedoklis.

  4. loooooooooti labi tiesneshi bija…un laacis peec speeles gandriiz vinjus no priekiem buchoja…..taapat seerija 2:1 Tenax labaa….viss veel priekshaaa!!! ;)

  5. Nu ko lai saka,jaunie jau dobelej ipashi neatpaliek no Vershakova man jau likaas ka vini ir atraka un ja ari butu Vershakovs tad laikam vinsh staveetu pie centra un tad atkal varetu izdomat atmaskas:))))

  6. Tas ir smieklīgi – aizbildināties, kāpēc zaudēja… Varbūt es kļūdos, bet vai LSPA “ņaudēja”, kad zaudēja iepriekšējās divas spēles (!)? Pienāks aprīlis un redzēsim, kuri tad ir spēcīgāki… un tā nav LSPA problēma, ka Dobelei nespēlēja vairāki spēlētāji… :)

  7. es veelreiz atkartoju neviens neaizbildinas!!!! bet saku savus noverojumus!!!!

  8. A šeit man patīk,tas ka Lācis bučojas ar tiesnešiem,laikam čalis ir savādāks:D(Protams ja tā ir taisnība)

  9. Dod dievs atrast Dobeles komandai Vel vienu menegeri kas varetu sagatavot Zaram labus piedavajumus sponsoriem un stradat ar marketingu…a to cik Zars cietiss shitos bezdelnikus…kaut kad jua ta paciietiba pliisis.:)Ja Zaram piegrieziisies tad ari handbola jums nebus Dobele……tas ir fakts…

    un pat varat neko nerakstiit….

    a to aizieshu pirmdien uz saimu un norubishu jums internetu Dobele….

  10. Negribās jau šajās debatēs iesaistīties.bet palasot vien jāpiemin,ka dobele no ask atraavaas pa 17,LSPA pat uzvareja ask un zaudee pa 2 vai kaut kas tamliidziigi,es nezinu,ko dobelnieki dara šajā lapā,bet driiz visi pazudiis,jo dobelei diez vai buus LČ izdosies izciiniit otro vietu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.