Nākamais pusfināls

LSPA

Izcīnot uzvaru ceturtdaļfināla otrajā spēlē pār SK “Latgols” handbolistiem ar 30:20 (13:13), šodien iekļuvām Latvijas virslīgas čempionāta pusfinālā, kur tiksimies ar Latvijas vicečempioniem Dobeles “Tenax/Dzirnavnieks”.

Maču ar nerealizētu pendeli iesāka mūsu komandas rezultatīvākais spēlētājs Rolands Ivanovs. Vakardienas rezultatīvais uzbrukums, pateicoties Gata Kozlova darbībai “Latgols” vārtos, bija noplacis, ļaujot izlīdzināt spēles gaitu.

Lēnām un pacietīgi rezultāta starpība auga mūsu labā. Pēc Laura Rūtiņa gūtajiem vārtiem ātrajā uzbrukumā 13. minūtē ieguvām +2 (8:6), bet vēl pēc desmit minūtēm pēc piektajiem jau piemētā Rūtiņa vārtiem panācām +4 (12:8). Uz mūsu kļūdu rēķina un neiemestajiem metieniem puslaika noslēguma ludzānieši izvirzījās pat vadībā ar 13:12. Pēdējais vārds puslaikā piederēja mums, pēc Arta Kurmēna blieziena rezultātu izlīdzinot.

Otrajā puslaikā mūsu vārtos, nomainot Raiti Puriņu, stājās Andris Molotanovs un uzreiz sekmīgi iesaistījās spēlē, atvairot Daiņa Krištopāna 7 metra soda metienu. Arī spēlētāji veiksmīgi atgriezās mačā, iemetot Kozlova vārtos ātrajos uzbrukumos piecas bumbas pēc kārtas (18:13). Precīzi bija Kaspars Lisovskis, bet pa diviem vārtiem guva Rolands Ivanovs un Artis Kurmēns.

Pirmos vārtus puslaikā Ludzas komandas labā septītajā minūtē guva Dainis Krištopāns, tomēr nākamajās divās epizodēs atkal lielisks bija mūsu vārtu vīrs Mololtanovs, atvairot vēl divas pendeles. Jāatzīmē, ka otrajā laukuma pusē pa 7 metru soda metienam nerealizēja Vitālijs Borisenko un Intars Veļikanovs, taču joprojām precīzi spēlēja mūsu vārtu vīrs

Puslaika vidū mūsu komandas galvenais treneris Jānis Žīdens veica dažas maiņas, iesaistot otrā sastāva spēlētājus. Netradicionāli sev līnijā devās spēlēt Lauris Rūtiņš, kurš guva divus vārtus, kā arī nopelnīja vienu pendeli, kuru pats arī realizēja, pirmo reizi mačā panākot +10 (28:18).

Pēdējās piecās minūtēs mēs apmainījāmies ar diviem vārtu guvumiem, saglabājot desmit vārtu distanci – 30:20.

Pirmo pusfinālspēli sērijā līdz divām uzvarām ar Dobeles handbolistiem, ar kuriem šogad esam spēlējuši jau piecas reizes, aizvadīsim 3. maijā plkst. 16:00 NBS sporta zālē.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar astoņiem gūtajiem vārtiem bija Lauris Rūtiņš, bet piecreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Artis Kurmēns. Jāuzteic arī vārtsarga Molotanova spēle, kurš otrajā puslaikā ielaida tikai septiņus vārtus un atvairīja četrus 7 metra soda metienus. Pretiniekiem, tāpat kā vakar, rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Dainis Krištopāns.

Latvijas čempionāts handbolā.
Ceturtdaļfināls.
27. aprīlis.
LSPA – SK Latgols 30:20 (13:13)

LSPA: Rūtiņš 8/2, Kurmēns 5, R. Ivanovs un V. Borisenko 4, Lisovskis un Dembovskis 3, Veļikanovs 2, Liepiņš 1. 7 m: 6/2, 2 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Latgols: Krištopāns 6, Bārbals 3, Brics, A. Savickis, Matvejenko, Aleksejevs un Ločs 2, Tretjakovs 1. 7 m: 5/0, 3 brīdinājumi, 10 soda minūtes.
Tiesneši: M. Šakola/A. Koponāns.

2 komentāri “Nākamais pusfināls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.