No Jēkabpils ar uzvaru

Guntis Dembovskis

Šodien izcīnījām uzvaru pirmajā Latvijas virslīgas čempionāta 1/4 fināla spēlē, Jēkabpilī ar 40:27 (21:11) sagraujot SK “Latgols” un nodrošinot priekšrocības sērijā līdz divām uzvarām.

Mūsu komandā iztrūka sākuma septītnieka spēlētājs Kirils Meļņiks, kamēr pretinieki maču aizvadīja bez līgas rezultatīvākā spēlētāja Austra Tuminska un Aleksandra Pegasova.

Spēli ar vārtu guvumu iesāka mājinieki, pēc līgas garākā spēlētāja Daina Krištopāna precīzā metiena izvirzoties vadībā ar 1:0. Nākamajās divās minūtēs mēs spējām atbildēt ar diviem brīdinājumiem, kurus saņēma Rolands Ivanovs un Artis Kurmēns, taču vārtus neguva arī ludzānieši. Nākamajā epizodē mūsu labā pirmos vārtus guva Kaspars Lisovskis, līdz ar to maisam gals bija vaļā. Pēc nospēlētajām desmit minūtēm bija izvirzījušies vadībā ar 11:3. Lai arī turpmākajā desmitminūtē guvām tikai divus vārtus, rezultāta starpību līdz pirmā puslaika beigām sasniedza desmit vārtus 21:11.

Sākot jau ar pirmā puslaika vidu laukumā tika sūtīti rezervisti (uz spēli bijām ieradušies 13 cilvēku sastāvā), dodot atpūtu Artim Kurmēnam un Kasparam Lisovskim. Atkalatgriešanos laukumā piedzīvoja Agnis Uzulnieks, gūstot divus vārtus. Arī šādā situācijā Ludzas handbolisti otrajā puslaikā nespēja lauzt spēles gaitu, piedzīvojot likumsakarīgu zaudējumu.

Rezultatīvākie mūsu komandā bija Rolands Ivanovs un Guntis Dembovskis (attēlā), kuri katrs guva pa astoņiem vārtiem. Pretiniekiem septiņus vārtus guva Latvijas U-18 izlases spēlētājs Dainis Krištopāns.

Otro spēli aizvadīsim jau rīt plkst. 13:40 NBS sporta zālē. Uzvaras gadījumā pusfinālā spēlēsim ar Dobeles “Tenax/Dzirnavnieks”.

Latvijas čempionāts handbolā.
Ceturtdaļfināls.
26. aprīlī.
SK Latgols – LSPA 27:40 (11:21)

Latgols: Krištopāns 7/1, Matvejenko 6, Brics 5, Bārbals un Ločs 3, D. Borisenko 2, A. Savickis 1. 7 m: 1/1, 2 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
LSPA: Dembovskis 8, R. Ivanovs 8/1, Veļikanovs un Melnalksnis 5, Rūtiņš un Kurmēns 4, Uzulnieks, Lisovskis un D, Borisenko 2. 7 m: 1/1, 2 brīdinājumi, 10 soda minūtes.
Tiesneši: E. Bogdanovs/I. Čerņavskis.

3 komentāri “No Jēkabpils ar uzvaru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.