Žanis Malahovs (Foto: Sandra Škutāne)

Iekļūstam LČ pusfinālā

Otrajā SynotTip Latvijas handbola Virslīgas ceturtdaļfināla spēlē uzvarot “SK Latgols” ar 25:21 (13:11), “Celtnieks” vīri sestdien Ludzā nodrošināja vietu turnīra pusfinālā, kurā būs jātiekas ar “Jūrmalas Sports”. Sērijā mūsējie svinēja panākumu ar 2-0.

Salīdzinot ar spēli pirms nedēļas, mūsējiem atkal ierindā bija Edgars Vadzītis, bet ārpus sešpadsmitnieka palika Ričards Jablonskis un Ritvars Balceris. Mājiniekiem sastāvu pastiprināja Kaspars Lisovskis un Edgars Rancāns, bet iztrūka – Vitālijs Borisenko.

Maču iesākām ar labu sniegumu aizsardzībā, kas mūsējiem ļāva pirmajās septiņās minūtēs aizskriet vairākos ātrajos uzbrukumos un iegūt četru vārtu pārsvaru – 5:1. “SK Latgols” komanda pieprasīja minūtes pārtraukuma, pēc kura Žanis Malahovs guva vēl divus vārtus panākot jau +5 (7:2). Turpinājumā spēle izlīdzinājās un mājinieki vairākkārt samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (8:9, 11:12), tomēr puslaiku pēc Edgars Iljiniha precīzā metiena lielajā vairākumā izdevās noslēgt ar +2 (13:11).

Piecu minūšu laikā pēc pārtraukuma “SK Latgols” rezultātu izlīdzināja (14:14). Pateicoties diviem Edgara Vadzīša un Artūra Lazdiņa metieniem mūsējie atkal panāca +3 (17:14). Diemžēl tālāk atrauties rezultātā neļāva nevajadzīgi nopelnītie noraidījumu, kuru laikā mūsējie gan veiksmīgi aizsargājās, gan arī paši prata gūt vārtus, neļaujot Ludzas vienībai pārņemt vadību. Puslaika vidū ludzānieši pēc Austra Tuminska realizētā 7 metru soda metiena vēl prata samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (17:18), kas mūsu trenerim Arnim Butanam lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā pa vārtiem guva Lazdiņš un Iljinihs, atkal puslaika vidū panākot +3 (20:17). Turpinājumā spriedze saglabājās līdz pat mača beigām – nerealizējām vairākas labas vārtu gūšanas epizodes, nopelnījām divus noraidījumus, tomēr savu skaļo līdzjutēju atbalstīti neļāvām vairāk apdraudēt uzvaru spēlē – 25:21. Paldies mūsu līdzjutējiem, kas kopā ar komandu bija mērojuši tālo ceļu uz Ludzu un ļāva justies kā savā laukumā.

Septiņus vārtus “Celtnieks” labā guva Artūrs Lazdiņš, sešus – Lauris Eglītis, bet pa diviem precīziem metieniem izdarīja Vladimirs Maslaks, Edgars Vadzītis, Žanis Malahovs un Edgars Iljinihs. Mājiniekiem deviņas reizes izcēlās Austris Tuminskis, piecas – Aivars Strazds.

Pusfinālā sērijā līdz divām uzvarām tiksimies ar “Jūrmalas Sports”, kas savā ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja “HK Vaiņode”. Pirmo spēli aizvadīsim aprīļa sākumā. Trešajā ceturtdaļfināla sērijā rezultāts starp “HK Ogre/Miandum” un ASK/LSPA ir neizšķirts 1-1. Šī dueļa spēcīgākā komanda tiksies ar regulārā turnīra spēcīgāko komandu Dobeles “Tenax”.

SynotTip Virslīga. Ceturtdaļfināls.
26.marts.
SK Latgols – Celtnieks Rīga 21:25 (11:13)
Latgols: Tuminskis 9/6, Strazds 5, Lisovskis 3, Matvejenko 1, Rancāns 1, Kušners 1, Zinovjevs 1.
Celtnieks: Lazdiņš 7, Eglītis 6, Maslaks 2, Vadzītis 2, Malahovs 2, Iļjinihs 2, Leja 1, Lejnieks 1, Freibergs 1, Rūtiņš 1/1.
Sērijā: SK Latgols 0 – 2 Celtnieks Rīga

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.