Lauris Eglītis

Pret Jūrmalu par finālu

Ar spēli savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē mūsu “Celtnieks” vīri sāks cīņu par iekļūšanu SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālā, 8. aprīlī plkst. 20:30 uzņemot “Jūrmalas Sports” vienību. Pusfināla sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām.

Ceturtdaļfinālā “Jūrmalas Sports” handbolisti divās cīņās pieveica “HK Vaiņode” (42:23, 23:18), bet “Celtnieks” pietika ar diviem mačiem arī pret “SK Latgols” (26:15, 25:21). Regulārajā turnīrā un LHF kausā savstarpējās spēlē labāka bilance ir mūsējiem handbolistiem – trīs uzvaras (24:22, 22:21, 33:19) un viens zaudējums (18:19). Tas arī ļāva “Celtnieks” komanda regulāro turnīru noslēgt otrajā vietā, bet jūrmalnieki, atpaliekot par astoņiem punktiem, finišēja trešie.

“Mūsu trumpji šajā sērijā būs laba aizsardzība un vārtsargs [Viktors Turkupols],” pirms mača atzina jūrmalnieku galvenais treneris Ivars Dumarāns. “Svarīgi būs tas, kā spēsim pārslēgties no aizsardzības uz uzbrukumu, izmantot savas iespējas ātrajos uzbrukumos.”

Arī mūsu “Celtnieks” galvenais treneris Arnis Butans piekrita jūrmalniekiem: “Pretiniekiem ir laba aizsardzība, pacentīsimies, lai mums būtu labāka.” Jāizceļ, ka savstarpējās spēlēs tieši mūsu komanda ir demonstrējusi labāku sniegumu, savos vārtos ielaižot vien 20,25 bumbas, bet pretiniekiem iemetot par četrām vairāk – 24,25.

Līdzšinējais “Jūrmalas Sports” rezultatīvākais spēlētājs Rolands Ivanovs pēdējo maču aizvadīja vien februāra beigās. Līdz ar to uzbrukumā galveno lomu uzņēmušies citi spēlētāji – Kaspars Naglis (98 vārti), Mareks Černousovs (76 vārti) un Uldis Lībergs (66 vārti). Sezonas beigās treneru korpusu papildinājis Jānis Glušaks, ieviešot jaunas dvesmas komandas sniegumā. Tieši pirmajā ceturtdaļfināla spēlē jūrmalnieki pirmo reizi pēc vairāku gadu pārtraukuma pārsniedza 40 gūto vārtu robežu.

Cīņā pret jūrmalniekiem mūsējie dosies savā labākajā sastāvā, lai turpināt cīņu par SynotTip Virslīgas čempionu kausu. Vārtos līdzvērtīgu sniegumu demonstrē Raitis Puriņš un Helmuts Tihanovs, bet uzbrukumā rezultatīvi turpina spēlēt Artūrs Lazdiņš (90 vārti). Produktīvāko sniegumu savā sportista karjerā demonstrē Lauris Eglītis, kurš guvis 87 vārtus.

Arī pērn ar Jūrmalas komandu tikāmies pusfināla sērijā, izcīnot uzvaru spraigā sērijā ar 2-1. Tieši sniegums aizsardzībā izšķīra šīs sērijas likteni. Otro cīņu aizvadīsim 16. aprīlī Spuņciemā (tiešraidē arī Best4Sport TV), bet trešo, ja nepieciešams, atkal Rīgā 20. aprīlī.

Otrajā pusfināla sērijā tiksies pašreizējie čempioni Dobeles “Tenax” un “HK Ogre/Miandum”. Pirmo spēli abas komandas aizvadīs 9.aprīlī Dobelē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.