Rihards Leja (Foto: Kārlis Briedis)

Otrreiz piekāpjamies Tenax (+foto)

Diemžēl arī otrajā SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālsērijas spēlē mūsu “Celtnieks” handbolisti piedzīvoja zaudējumu, savā laukumā ar 24:27 (12:11) piekāpjoties Dobeles “Tenax”. Sērijā līdz trīs uzvarām esam iedzinējos ar 0-2.

Nākamo spēli aizvadīsim jau 8. maijā plkst. 17:00 Dobelē. Arī šo maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

FOTOGALERIJA (Foto: Kārlis Briedis)

Mūsējie mača sākumā labi nocīnījās aizsardzībā un izvirzījās vadībā ar 2:0 un 3:1, taču tad mājinieku uzbrukums sāka buksēt un dobelniekiem izdevās ne tikai rīdziniekus panākt, bet arī pārņemt vadību pēc Ērika Blūma metiena – 4:3. Pateicoties Artūra Lazdiņa diviem gūtajiem vārtiem rīdzinieki drīz vien atkal pārņēma vadību, taču ap puslaika vidu arvien pārliecinošāk sāka spēlēt “Tenax”, kas ar sīkstu aizsardzību un veiksmīgām epizodēm uzbrukumā panāca +3 mača 17.minūtē – 9:6 (vēlāk arī 10:7 un 11:8). Tas gan nebija pēdējais pavērsiens puslaikā – pēdējo piecu minūšu laikā, izmantojot viesu kļūdas, “Celtnieks” ne tikai noķēra pretiniekus, bet pēc Lazdiņa metiena puslaika pēdējā sekundē arī pārņēma vadību – 12:11.

Pēc pārtraukuma mūsu “Celtnieks” vārtos stājās Helmuts Tihanovs, nomainot pirmajā puslaikā veiksmīgi spēlējošo Raiti Puriņu. Tihanovs savu lietderību apliecināja jau pirmajā dobelnieku uzbrukumā, glābjot no vārtu zaudējuma, bet vēlāk atvairīja septiņu metru soda metienu. Uzbrukumā vairākkārt izcēlās Lazdiņš, reizi Leja, kas ļāva laukuma saimniekiem panākt jau +3 (14:11, 15:12). Mājiniekiem bija iespējas arī palielināt atrāvienu, taču pāris neveiksmes uzbrukumā un aizsardzībā, ko “Tenax” to izmantoja, gūstot trīs vārtus pēc kārtas – 15:15.

Dobelnieki pamainīja aizsardzību, sākot individuāli segt Artūru Lazdiņu un sajaucot mūsu kārtis uzbrukumā. Tas atmaksājās un viesi arī atguva vadību (20:19). Lai gan mūsējiem vēl izdevās uz brīdi atkal rezultātu uz tablo pavērts pozitīvu (23:22), pēdējās septiņas minūtes pārliecinošāk nospēlēja Dobeles handbolisti, panākot plus trīs – 26:23. Mača izskaņā “Celtnieks” rindās uzreiz divi spēlētāji tika pie diskvalifikācijām (Lauris Eglītis (trīs noraidījumi) un Normunds Blome), sagādājot mūsējiem otro zaudējumu finālsērijā – 24:27.

“Pāris muļķīgas kļūdas spēles beigu daļā un tas arī viss,” pēc mača atzina “Celtnieks” galvenais treneris Arnis Butans. “Iegāza nevajadzīgi noraidījumi, piemēram, Eglītim, kurš nopļāva pretinieku, lai gan varēja ļaut, lai iemet golu un paliktu vienādos sastāvos. Nebija arī kas uzņemas iniciatīvu, kad Lazdiņu sāka segt individuāli. Kamēr Lazdiņam gāja, tikmēr viss bija kārtībā. Aizsardzībā Bilkštis mums vairākkārt iemeta, Politers trīs reizes vienādi nokārtoja septiņu metru soda metienu. Man gan negribētos piekrist, ka visos gadījumos tas bija jādod. Neko darīt, rīt jācīnās tālāk… Taktiski pa vienu dienu neko daudz neizmainīsi, jācer, ka spēlētājiem būs tikpat daudz enerģijas, kā šodien. Spēle būs līdzīga. Tam, kuram būs vairāk spēka un gribas, tas arī uzvarēs. Ceru, ka vēl tiksimies Rīgā.”

Astoņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet piecas reizes izcēlās Rihards Leja. Pretiniekiem deviņus vārtus guva Toms Lielais, piecus – Egils Politers.

Sērijas trešā spēle svētdien plkst. 17:00 notiks Dobelē. Tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV un interneta portālā Sportacentrs.com. Ja būs nepieciešams, nākamnedēļ sērija turpināsies Rīgā.

SynotTip Virslīgas finālsērija
7.maijs.
Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 24:27 (12:11)

Celtnieks: Lazdiņš 8, Leja 5, Eglītis 2, Freibergs 2, Rūtiņš 2, Sasuļins 2, Kļaviņš 1, Vadzītis 1, Maslaks 1.
Tenax: Lielais 9/4, Politers 5, Blūms 4, Kreicbergs 3, Bilkštis 3/1, Ērmanis 1, Krivmanis 1, Straume 1.
Sērijā: Celtnieks 0 – 2 Tenax

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.