Celtnieks Rīga - 2016. gada Latvijas Vicečempioni handbolā

Celtnieks Rīga – Latvijas vicečempioni (+video)

Diemžēl arī trešajā SynotTip Latvijas Handbola finālsērijas spēlē mūsu “Celtnieks” vīri svētdien piedzīvoja zaudējumu, izbraukumā ar 16:25 (6:12) piekāpjoties Dobeles “Tenax”. Sērijā piedzīvojām zaudējumu ar 0-3, otro gadu pēc kārtas iegūstot sudraba godalgas.

Trešajā cīņā jau spēles sākumā nonācām iedzinējos ar 1:6. “Celtnieks” handbolistiem nevedās spēle uzbrukumā – pat ja nonācām līdz labām vārtu gūšanas iespējām, lieliski dobelnieku cietoksnī spēlēja Ivars Lācis. Pakaļdzīšanos mēģinājām turpināt arī otrajā puslaikā, taču mājinieki nekādas vaļības savu līdzjutēju priekšā nepieļāva. Par uzvaru sērijā traucēja pacīnīties arī daudzie nopelnīti noraidījumi (visā spēlē kopā 12) un “Tenax” handbolisti piecas minūtes pirms spēles beigām ieguva pat 12 vārtu pārsvaru (12:24). Finālā piedzīvojām zaudējumu ar 16:25.

Piecus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, bet trīs pievienoja Normunds Blome. Pretiniekiem pa pieciem vārtiem guva Toms Lielais un Nils Kreicbergs.

Līdz ar to otro gadu pēc kārtas Latvijas Virslīgas čempionātā Arņa Butana trenētie “Celtnieks” handbolisti finišēja otrajā pozīcijā. Bronzas medaļas ieguva “HK Ogre/Miandum” vienība, kas savā sērijā ar 3-1 pieveica “Jūrmalas Sports”.

FOTOGALERIJA

Rezultatīvākā spēlētāja godu mūsu komandā arī šajā sezonā ieguva Artūrs Lazdiņš, kurš 22 spēlēs izcēlās ar 118 precīziem metieniem. Savu rezultatīvāko sezonu līgā, gūstot 96 vārtus 28 mačos, aizvadīja Lauris Eglītis, bet 77 vārtus pievienoja Ukrainas handbolists Vladimirs Maslaks. Ar pilnu vārtu guvēju sarakstu var iepazīties handball.lv

SynotTip Virslīgas finālsērija
8.maijs.
Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 25:16 (12:6)
Tenax: Bilkštis 5, Lielais 5/4, Kreicbergs 4, Ērmanis 3, Politers 3, Zvejnieks 2, Lācis 1, Straume 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks: Lazdiņš 5, Blome 3, Eglītis 2, Čikuts 2/1, Leja 1, Iļjinihs 1, Sasuļins 1, Freibergs 1/1.
Sērijā: Tenax 3 – 0 Celtnieks

VIDEO

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.