Rīgas čempioni!!

LSPA svin

Finālspēlē spraigā cīņā ar 32:31 (17:15) uzvarot ilgadējos Latvijas čempionus “ASK-AB.LV” handbolistus, šovakar NBS sporta zālē triumfējām 2008. gada Rīgas atklātajā čempionātā. Aptuveni simts skatītāji, kas bija ieradušies vērot finālu, noteikti nebija vīlušies.

Mūsu komandā iztrūka vienīgi Andris Melnalksnis, kurš uz spēli netika darba dēļ, savukārt armijniekiem savainojumu dēļ nepiedalījās Jānis Gremzde, Kirils Meļņiks un Aivis Jurdžs.

Maču veiksmīgāk iesāka “ASK-AB.LV” handbolisti, spēles sākumā izvirzoties vadībā ar 2:0, 3:1. Sākotnēji armijnieki bija izvēlējušies netradicionāli spēles zīmējumu, kreisajā ārējā pozīcijā liekot spēlēt līnijniekam Jānim Glušakam, taču ātri vien komanda pārgāja uz spēli ar diviem līnijas spēlētājiem.

Spēles gaitu, pateicoties Elvija Borodovska diviem precīziem metieniem no ārējās līnijas, izdevās izlīdzināt 3:3. Pēc otrajiem Elvija vārtiem pretinieku komandas treneris Andris Gulbis pieprasīja minūtes pārtraukumu. Nākošajās divās minūtēs, kad precīzs bija Ēriks Blūms un Agris Kušners, ASK izvirzījās vadībā – 5:3. Turpinājumā spēles grožus savās rokās pārņēma mūsu handbolisti. Veiksmīgi vārtos darbojās Ivars Lācis, realizējām vairākus ātros un pusātros uzbrukumus, savukārt pozicionālajā uzbrukumā “ASK-AB.LV” handbolisti mūs varēja apturēt tikai pēdējā brīdī. Visus sešus septiņu metru soda metienus pirmajā puslaikā aukstasinīgi realizēja Vitālijs Borisenko (otrajā puslaikā 5/3). Puslaika vidū sasniedzām jau trīs vārtu pārsvaru – 11:8.

Problēmas sākās, kad Helmutu Tihanovu pretinieku vārtos nomainīja Aleksandrs Babra, kurš uzreiz atvairīja divus ātros uzbrukumus Arta Kurmēna izpildījumā, tomēr tuvāk par vieniem vārtiem valsts čempioniem neizdevās tikt (21. minūtē 11:12. Pēdējās deviņās minūtēs mums savu pārsvaru izdevās palielināt līdz diviem vārtiem – 17:15.

Otro puslaiku iesākām veiksmīgi, mača 39. minūtē pēc Intara Veļikanova precīzā metiena iegūstot četru vārtu pārsvaru (23:19). Tāda pati rezultāta starpība bija arī 17 minūtes pirms mača beigām – 25:21. Tomēr “ASK-AB.LV” handbolistiem 11 minūtes pirms fināla svilpes izdevās atkal rezultāta starpību samazināt līdz minimumam – 26:27. Pēdējās minūtes nācā balansēt uz naža asmens. Veiksmīgi izskaņā vārtos nospēlēja Raitis Puriņš, kā arī precīzi nospēlējām nevienādos sastāvos. Četras minūtes pirms beigu signāla vispirms pendeli realizēja mūsu jaunieguvums Mārtiņš Kazinieks, turpretī pretejā zāles pusē Jānis Pavloviča metiens no 7 metru atzīmes nešķērsoja vārtu līniju. Vēl pēc minūtes +3 (31:28) atjaunoja Artis Kurmēns.

Viņš bija precīzs arī nedaudz vairāk par minūti pirms spēles noslēguma. Pēdējā mača minūtē Ingars Dude prata atkal rezultāta starpību samazināt līdz vieniem vārtiem, taču izskaņā novilcinājām laiku un izcīnījām galvaspilsētas spēcīgākās komandas nosaukumu – 32:31.

Rezultatīvākais mūsu komandā bija Vitālijs Borisenko, kurš guva 9/8 vārtus. Sešreiz precīzs bija Elvijs Borodovskis, bet pa pieciem vārtiem guva Artis Kurmēns un Kaspars Lisovskis. Pretiniekiem 9/5 vārtus guva Jānis Pavlovičs. Par vērtīgākajiem turnīra spēlētājiem katrā komandā tik atzīti Vitālijs Borisenko un Ēriks Blūms.

“ASK-AB.LV” komandai tas bija pirmais zaudējums pret Latvijas komandām pusotra gada laikā. Pēdējo reizi mūsu vienība, vēl saucoties “LSPA/Ugunsdzēsējs”, pieveica armijnieku komanda un Rīgas čempionātā triumfēja 2004./2005. gada sezonā. No tās komandas, mūsu sastāvā šodien laukumā izgāja Guntars Lejnieks, Lauris Rūtiņš un Ivars Lācis.

Tuvākajā laikā mūsu mājas lapā parādīsies foto un video reportāža no aizvadītā finālmača, kurā mūsu komanda spēlēja ar jaunajām formām.

Rīgas atklātā čempionāta fināls.
1. oktobris.
ASK-AB.LV – LSPA 31:32 (15:17)

ASK-AB.LV: Pavlovičs 9/5, Blūms 6, Straume 5, Dude un U. Lībergs 3, J. Lībergs un Glušaks 2, Kušners 1. 7 m: 6/5, 2 brīdinājumi, 10 soda minūtes.
LSPA: V. Borisenko 9/8, Borodovskis 6, Kurmēns un Lisovskis 5, Kazinieks 4/1, Veļikanovs 2, Trifanovs 1. 7 m: 11/9, 2 brīdinājumi, 6 soda minūtes.
Tiesneši: E. Bogdanovs/I. Čerņavskis.

25 komentāri “Rīgas čempioni!!

  1. Dēļ šādām spēlēm ir vērts būt handbolā:) paldies komandai, super!

  2. pirmais zelts starp pieaugušajiem :) turam līmeni…

    P.S. Ceru, ka neesmu sajaucis ar to vēsturi un jūs tiešām spēlējāt?

  3. raiti…pēdējais gols devītniekā bij Sēļa izpildījumā…nevajag man norakstīt karjeras vērtīgāko golu…

  4. Man jau bija tāda nojauta, ka ASK kritīs! Bet nu ko…Apsveicu! ;)

  5. Manas prognozes piepildijas….labs darbs kas padariits vai ne ….zhel ka pasts tikai nebiju uz speli…

  6. Super dzeki!!! :) Pilniig rokas zilas palika no plaudeshanas un balss ar pazuda!! :D Bet bij ta verts!! :)) Paldies jums!!!

  7. MALACHI!!!!!PRIEKS PAR JUUSU UZVARU!!!ZINAAJU,KA BUUSIET PIRMIE!!!BUCHAS MANAM MIILJUMAM NO UZVAREETAAJU KOMANDAS(LSPA) :)):)):))
    TAA TIK TURPINIET!:)) ESAT LABAAKIE!!!!:):):)

  8. Normali. Neapaskauzu HK S&A kuri izbaudis ASK dusmas nakamaja lc spele sestdien.

    Apsveicu!

  9. Man prieks par Lāci – tiešām ir progresējis un patīkami skatīties, kā čalis cīnās un izdodās!! Ar pagājušo sezonu (arī komandu) nevar salīdzināt!!! Ja tā turpinās -> ASK kaput!

    P.S. Prieks arī par pārējiem izbijušajiem K-Rauta džekiem!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.