Foto: GL Sports Photography

Regulāro turnīru noslēdzam otrie

Aizvadīts pirmais etaps 2018./2019. gada sezonā – noslēgušies regulārie turnīri gan SynotTip Virslīgā, gan Baltijas handbola līgā. Vietējā čempionātā, iegūstot otro vietu, mūsu “Celtnieks” vīri nodrošināja uzreiz vietu pusfinālā, savukārt Baltijā sezona noslēgusies priekšlaicīgi.

Pateicoties divām uzvarām pār “SK Latgols” un diviem neizšķirtiem ar Dobeles “Tenax”, mūsu vīriem līdz pat šai nedēļai bija iespēja finišēt arī pirmajā vietā. Diemžēl pārliecinošas uzvaras vietā, mūsu vīri ar vairākiem robiem sastāvā pēdējā regulārā turnīra spēlē izbraukumā piekāpās ārpus konkurences spēlējošajiem “MSĢ/LAT-Hertz” – 31:32 (12:19).

Līdz ar to pirmajā vietā regulāro turnīru noslēdza valsts čempioni Dobeles “Tenax”, mūsu “Celtnieks” vīri finišēja otrie, “SK Latgols” – trešie, bet “MSĢ/LAT-Hertz” ceturtie. Pusfinālā mūsu komandai būs jātiekas ar “SK Latgols” un “HK Vaiņode” pāra uzvarētājiem, savukārt dobelnieki tajā spēlēs ar “HK Ogre” – “Jūrmalas Sports” dueļa spēcīgāko komandu.

Pirmās pusfināla spēles paredzētas marta izskaņā.

Rezultatīvākais mūsu komandā ar 138/34 vārtiem sezonas pirmo pusi noslēdza Vladislavs Košmans, pa 82 vārtiem guva Rihards Leja un Artis Kurmēns. Vēl pussimts vārtu robežu pārspēja Artūrs Lazdiņš (62 vārti), Roberts Freibergs (59 vārti) un Ritvars Balceris (50 vārti). Kopumā vismaz vienus vārtus guvuši 19 spēlētāji.

Baltijas līgas pēdējā cīņu aizvadījām šajā nedēļas nogalē. Nespēlējot virknei pamatsastāva spēlētājiem, ar 25:32 (14:20) izbraukumā piekāpāmies Dobeles “Tenax”. Rezultatīvākais ar 13 vārtiem, aizvadot tikai trešo spēli pēc savainojuma sadziedēšanas, bija Artūrs Lazdiņš. Dažādu iemeslu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt Kaspars Lisovskis, Rihards Leja, Artis Kurmēns, Toms Popens, Raitis Puriņš, Vladislavs Košmans, Roberts Bergs, Artūrs Kļaviņš un Ēriks Blūms.

Mūsu komandas kontā pa divām uzvarām pār Kauņas “Granitas” un “Viljandi HC” – finālā ceturtā vieta B grupā. Otra Latvijas komanda Dobeles “Tenax” grupā finišēja pirmajā vietā un par iekļūšanu FINAL4 tiksies ar “ZTR Zaporozhye” (Ukraina).

Arī šajā turnīrā ar 69/26 vārtiem rezultatīvākais mūsējiem bija Vladislavs Košmans, 38 vārtus pievienoja Rihards Leja, bet pa 30 vārtiem guva Roberts Freibergs un Artis Kurmēns.

1 komentārs “Regulāro turnīru noslēdzam otrie

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.