Dmitrijs Petuhovs (Foto: Līga Neimane)

No Lietuvas ar diviem punktiem

Baltijas līgas nedēļas nogales izbraucienu Lietuvā aizvadījām ar mainīgām sekmēm – pirmajā dienā piedzīvots zaudējums pret Viļņas “VHC Šviesa”, bet svētdien izcīnīts panākums pār Kauņas “Granitas-Karys”.

Uz Lietuvu nedevāmies optimālajā sastāvā – savainojumu dēļ iztrūka Artūrs Lazdiņš un Artis Kurmēns, bet darba un mācību dēļ nevarēja palīdzēt Mareks Černousovs un Artūrs Kļaviņš. Turklāt pēc pirmās spēles Rīgā atgriezās Ēriks Blūms, bet cirkšņa sastiepuma dēļ laukumā nedevās arī pamatsastāva saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis.

Neskatoties uz daudzajiem trūkumiem sastāvā mūsējie lielāko daļu no pirmā puslaika Viļņa atradās vadībā un tikai pēdējās desmit minūtēs mājiniekie ieguva divu vārtu pārsvaru (15:17). Diemžēl mūsējie otrā puslaika vidū jau ieguva piecu vārtu deficītu (21:26), tomēr ar to spēle nebija noslēgusies – piecas minūtes pirms mača beigām Vladislavs Košmans un Rihards Leja atkal samazināja rezultāta starpību līdz vieniem vārtiem (28:29). Diemžēl pēdējās minūtēs rezultatīvāki bija laukuma saimnieki, sagādājot mūsējiem zaudējumu ar 29:32.

Desmit vārtus mūsējiem guva Vladimirs Košmans, piecus pievienoja Rihards Leja, bet trīs – Kaspars Lisovskis, Dmitrijs Petuhovs un Ritvars Balceris.

FOTOGALERIJA

Dienu vēlāk pret Kauņu mūsējiem bija jāuzsāk cīņa ar vēl plānāku sastāvu. Saspēles vadītāja pozīcijā Ritvars Balceris, bet kreisā insaida pozīcijā uzsāka līnijas spēlētājs Dmitrijs Petuhovs. Lielāko daļu no pirmā puslaika vīri meklēja savu spēli, kas ļāva lietuviešiem ilgstoši turēties vadībā.

Pēc pārtraukuma mūsējie uzlaboja aizsardzību, desmit minūšu laikā jau pārņemot vadību – 18:17. Vairākkārt mājiniekiem vēl izdevās rezultātu izlīdzināt (19:19). Neizšķirts bija arī divas minūtes pirms mača beigām (23:23), tomēr izskaņā pašaizliedzīgi divreiz aizsardzībā nospēlēja Lauris Eglītis, nekļūdīgi uzbrukumā nospēlēja Vladimirs Košmans un Dmitrijs Petuhovs, nodrošinot mūsējiem otro uzvaru Baltijas līgā – 25:23.

Ar astoņiem vārtiem uzvaru kaldināja Rihards Leja, sešiem – Dmitrijs Petuhovs, bet pieciem – Vladimirs Košmans.

FOTOGALERIJA

“Kauņā bija rūdīšanās spēles,” pēc cīņas atzina komandas treneris Normunds Blome. “Ar šādu sastāvu bija grūti, bet mēs to paveicām!”

Izcīnītie divi punkti ļāva mūsējiem turnīra tabulā saglabāt dalīto trešo/ceturto vietu ar “HC Tallinn” handbolistiem. Pēdējo pirmā apļa cīņu aizvadīsim 8. decembrī, kad savā laukumā uzņemsim otru Latvijas komandu Dobeles “Tenax”.

Baltijas līga.
10.novembris
VHC Šviesa Vilnius – Celtnieks Rīga 32:29 (17:15)
Celtnieks: Košmans 10/3, Leja 5, Lisovskis, Petuhovs, Balceris 3, Freibergs un Eglītis 2, Blūms 1.
11.novembris
Granitas-Karys Kaunas – Celtnieks Rīga 23:25 (15:13)
Celtnieks: Leja 8, Petuhovs 6, Košmans 5/2, Freibergs 3, Eglītis 3, Balceris 1.

https://www.baltichandball.net/

11 komentāri “No Lietuvas ar diviem punktiem

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.