Roberts Freibergs (Foto: Līga Neimane)

Baltijas pārbaudījums Lietuvā

Brīvdienās atkal atsāksies cīņas Baltijas līgā, kur mūsu “Celtnieks” handbolisti dosies uz Lietuvu, tiekoties ar Viļņas “VHC Šviesa” un Kauņas “Granitas-Karys”.

Baltijas līgā divās spēlēs esam izcīnījuši vienu uzvaru un šobrīd dalām trešo vietu ar “HC Tallinn” handbolistiem. “VHC “Sviesa” ieņem otro vietu, “Granitas-Karys” – piekto pozīciju. 

Diemžēl šajās spēlēs mūsējiem būs jāiztiek bez diviem kreisās ārējās pozīcijas spēlētājiem. Potītes savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt ierasti rezultatīvais Artūrs Lazdiņš, bet rokas savainojums liegs spēlēt Artim Kurmēnam.

Jāizceļ, ka “VHC Šviesa” ir vienīgā Baltijas līgas komanda, kas turpina cīnīties EHF “Challenge Cup” turnīrā. Otrajā kārtā Viļņas klubs divu spēļu summā ar 57:48 pieveica citu Lietuvas vienību Kauņas “Granitas-Karys”. Tiesa, Lietuvas čempionātā situācija ir pretēja – Kauņa ieņem otro vietu, bet Viļņas handbolisti trešo.

“Pēc sāpīgās izstāšanās no EHF Challange Cup šobrīd visi spēki tiek novirzīti tam, lai sasniegtu maksimāli labāko rezultātu Baltijas līgā un SynotTip Virslīgā,” sarunā pirms mačiem atzina mūsu aizsardzības balsts Guntars Lejnieks. “Baltijas līgā komandai ir mērkis iekļūt izslēgšanas spēlēs. Komanda gaidāmajām Baltijas līgas spēlēm gatavojās ierastā režīmā. Diemžēl, savainojumu dēļ komandai nepalīdzēs Lazdiņš un Kurmēns, kuri jau bija spiesti izlaist arī pedējās Virslīgas spēles. Neskatoties uz robiem sastāvā, uzskatu, ka komanda ir gatava un cīnīsies katrā spēlē, lai papildinātu savu punktu bagāžu turnīra tabulā. Spēles ar Lietuvas komandām vienmēr ir bijušas spraigas un interesantas. Turklāt, leiši labi prot izmantot mājas laukuma dotās priekšrocības. Komandas cenšas spēlēt ātru un fizisku handbolu. Pagājušā sezonā tieši ar Granitas mums bija spraigākā cīņa par vietu play-off. Jāņem revanšs. Būs interesanti!”

Divās novembrī aizvadītajās spēlēs, neesot ne tuvu optimālā sastāvā, SynotTip Virslīgā mūsu vīri izcīnījuši divas uzvaras – izbraukumā ar 38:29 (17:19) svinēts panākums pret “SK Latgols”, bet šonedēļ ar 33:28 (15:14) Rīgā pārspēta arī “HK Ogre”. Turnīra tabulā tas ļauj mūsējiem saglabāt otro vietu.

Abas spēles Lietuvā mūsējiem sāksies plkst. 14:00 – sestdien Viļņa, svētdien Kauņā. Vēros abus maču tiešraidē BHL Youtube kanālā

http://baltichandball.net

1 komentārs “Baltijas pārbaudījums Lietuvā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.