Kaspars Lisovskis (Foto: GL Sports Photography)

Nodrošinām vietu pusfinālā (+foto)

Ar 29:24 (14:13) pieveicot “SK Latgols” handbolistus, mūsu “Celtnieks” vīri sestdien nodrošināja uzreiz vietu SynotTip Latvijas Handbola virslīgas pusfinālā.

Pirms nepilna mēneša Ludzā mūsu handbolisti svinēja uzvaru ar 22:20. Šoreiz gan “Latgols” šoreiz sastāvā bija tās līderis Jānis Pavlovičs.

Pēc Kaspara Lisovska un Artūra Lazdiņa metieniem mača sākumā izvirzījāmies vadībā ar 3:1. Turpinājumā “Latgols” krietni lielāku uzmanību uzbrukumā pievērsa Lazdiņam, kā rezultātā pieļāvām vairākas kļūdas, ļaujot viesiem gūt vairākus vārtus ar ātro uzbrukumu palīdzību un pārņemt vadību (7:9, 9:11). Pēdējās puslaika desmit minūtēs abas divas komandas daudz spēlēja nevienādos sastāvos, ko labāk izmantoja mūsu vīri – ar Lisovskis priekšgalā izdevās rezultātu izlīdzināt (11:11), bet pēc tam arī pārņemt vadību (14:13).

Pēc pārtraukuma mūsu vīri labi darbojās aizsardzībā, neļaujot izpausties Normundam Seņkānam un Guntim Piļpukam. Abi ārējie spēlētāji visā mačā guva vien septiņus vārtus, izpildot 22 metienus. Tā ietvaros nopelnījām paši arī vairākus noraidījumus, tomēr tas netraucēja palielināt rezultāta starpību. No 18:16 mūsējie panāca 24:17, desmit minūtes pirms mača beigām jau izšķirot spēles likteni. Atlikušajā laikā viesi nedaudz samazināja savus mīnusus, bet uzvaru un iekļūšanu pusfinālā svinēja “Celtnieks” – 29:24.

FOTOGALERIJA (Autors: GL Sports Photography)

Astoņus vārtus ar 100% precizitāti guva Kaspars Lisovskis, septiņus pievienoja Artūrs Lazdiņš, bet pa četriem – Rihards Leja un Lauris Eglītis. Viesiem sešus vārtus guva Jānis Pavlovičs, piecus – Normunds Seņkāns.

Nākamo cīņu aizvadīsim jau 21. februārī, kad plkst. 19:30 savā laukumā uzņemsim līdervienību Dobeles “Tenax”. Arī dobelnieki jau nodrošinājuši vietu pusfinālā. Maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms
17.februāris
Celtnieks Rīga – Latgols 29:24 (14:13)
Celtnieks: Lisovskis 8, Lazdiņš 7/1, Leja 4, Eglītis 4, Freibergs 3, Ignatjevs 1, Kļaviņš 1, Balceris 1.
Latgols: Pavlovičs 6/1, Seņkāns 5, Strazds 4, Borodkins 4, Piļpuks 2, Matvejenko 1, Kušners 1, P. Borisenko 1.

Ieskaties:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.