Raitis Puriņš (Foto: Polva Serviti)

Uzvaram Lietuvas čempionāta līderus

Mūsu “Celtnieks” handbolisti sestdien Rīgā izcīnīja savu pirmo uzvaru Baltijas handbola līgā, ar 29:27 (17:10) pieveicot Lietuvas čempionāta līdervienību Kauņas “Granitas”.

Pēc teju divu mēnešu pārtraukuma sastāvā beidzot atgriezās saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis, būtiski uzlabojot mūsu komandas sniegumu uzbrukumā. Tas arī uzreiz bija redzams uz tablo – pēc nospēlētajām 11 minūtēm mūsējiem jau bija septiņu vārtu pārsvars – 10:3. Labi sagatavotais mājas darba izpildījums neļāva lietuviešiem arī sevišķi izpausties uzbrukumā.

Spēles ritmu uzķēra arī viesi, neļaujot mūsējiem būtiski palielināt rezultāta starpību. Puslaika izskaņā pēc Riharda Lejas precīzā metiena panācām astoņu vārtu pārsvaru (17:9), tomēr atpūtā devāmies ar komfortablo +7 (17:10).

Pēc pārtraukuma lietuvieši individuāli sāka segt mūsu līderi Artūru Lazdiņu, kurš pirmajā puslaikā guva sešus vārtus. Tas arī palīdzēja Kauņas “Granitas” handbolistiem turpināt cīņu par uzvaru spēlē. Vēl puslaika vidū mūsējiem bija četru vārtu pārsvars (23:19), taču četri bezatbildes vārti palīdzēja viesiem rezultātu izlīdzināt – 23:23.

Mūsējie, spēlējot vairākumā, izcēlās ar trīs bezatbildes vārtiem (26:23), bet viesi četras minūtes pirms spēles beigām atkal panāca neizšķirtu – 26:26. Izšķirošajos brīžos sekmīgi vārtos spēlēja Raitis Puriņš, bet uzbrukumā precīzi darbojās Artūrs Lazdiņš un Kaspars Lisovskis, nodrošinot pirmo uzvaru Baltijas līgā – 29:27.

Astoņus vārtus mūsējiem guva Artūrs Lazdiņš, sešus – Kaspars Lisovskis, bet piecus – Rihards Leja. Izcīnītie divi punkti ļāva turnīra tabulā mūsējiem pakāpties uz piekto vietu un saglabāt reālas cerības par iekļūšanu Baltijas līgas ceturtdaļfinālā.

“Nospēlējām 40 minūtes taktiski gudrāk, tad 15 minūtēs visu savākto pazaudējām. Bet pēdējās piecās minūtēs nospēlēja jau cīņasspars,” pēc mača sarunā LTV atzina Kaspars Lisovskis.

Nākamās Baltijas līgas spēles aizvadīsim 20. un 21. janvārī, kad Rīgā tiksimies ar Minskas SKA un “ZTR Zaporozhye”. Savukārt nākamo cīņu “Celtnieks” vīri aizvadīs jau trešdienas, kad LHF prezidenta kausa izcīņas pusfinālā 13. decembrī plkst. 19:30 izbraukumā spēlēsim ar Dobeles “Tenax”.

Baltijas handbola līga
9.decembris.
Celtnieks Rīga – Kauņas Granitas 29:27 (17:10)
Celtnieks: Lazdiņš 8/2, Lisovskis 6, Leja 5, Eglītis 4, Freibergs 4, Jablonskis 1, Balceris 1/1.

http://baltichandball.net

2 komentāri “Uzvaram Lietuvas čempionāta līderus

  1. Nu nepiekritīšu!!!! Bija sastādīts plāns un leiši krita iekšā visas saliktās lamatās…)))

    Protams Raičuks ļoti labi nostāvēja, bet aizsardzība sakārtoja pozicijas, kur Raitim bija vienkāršāk atsist, jo pirms spēles leiši bija izanalizēti – kur/kā met…))))

    Noēstie ātrie, tur jā 1000%

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.