Foto: Romualds Vambuts

Zaudējumi pret ZTR un SKA

Diemžēl jauno Baltijas handbola līgas sezonu mūsu handbolisti sāka ar diviem zaudējumiem. Pirmajā cīņā mūsējie ar 26:29 (10:17) piekāpās “ZTR Zaparozhye”, bet dienu vēlāk ar 26:30 (14:17) atzina Minskas SKA pārākumu.

Jau pirms mačiem zīnājām, ka “Celtnieks” sagaida divas samgas cīņas. Abas divas komandas pērn cīnījās Baltijas līgas FINAL4. Ukrainas vicečempioni “ZTR Zaporozhye” finišēja otrajā vietā, bet Baltkrievijas otrais spēcīgākais klubs Minskas SKA – trešajā.

Sacentāmies ar vīriem, kas ikdienā trenējas profesionālā rēžīmā. Neskatoties uz to, uzvaru nodrošināt pretiniekiem izdevās vien mača izskaņā. Mūsējie demonstrēja pacietīgu sniegumu uzbrukumā un cīnījās kā lauvas aizsardzībā. Diemžēl pašu pieļautās kļūdas, neizmantotās vārtu gūšanas iespējas un pretinieku labāka fiziskā izturība nosvēra uzvaras kausu uz viesu pusi.

Mačā ar “ZTR Zaparozhye” spēles gaitā pratām sadeldēt pat astoņu vārtu pārsvaru (10:18) – trīs minūtes pirms mača beigām Roberts Freibergs samazināja starpību vairs tikai līdz diviem vārtiem (26:28). Diemžēl pēdējās minūtēs vairs vārtus neguvām, piedzīvojot zaudējumu ar 26:29. Ar deviņiem vārtiem rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet piecus pievienoja Igors Ignatjevs.

Dienu vēlāk pret Minskas SKA līdzīga cīņa ritēja visas 60 minūtes – vairākkārt rezultāts uz tablo bija neizšķirts. Arī divu vārtu deficīts mūsējiem bija vēl otrā puslaika vidū (23:25). Diemžēl pēdējās minūtēs baltkrievi prata neitralizēt mūsu uzbrukuma līderi Artūru Lazdiņu un, gūstot vairākus vārtus ātrajos uzbrukumos, sagādāt mūsējiem otro zaudējumu – 26:30. Lazdiņš izcēlās ar 12 gūtajiem vārtiem, bet piecus pievienoju Rihards Leja.

Lai arī piedzīvojām divus zaudējumus, turnīra tabulā B apakšgrupā sešu komandu konkurencē, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, ieņemam ceturto vietu. Nākamās Baltijas līgas spēles aizvadīsim 11. un 12. novembrī, kad Igaunijā spēlēsim ar “HC Tallinn” un “Polva Serviti”.

Nākamo cīņu mūsējie aizvadīs 6. oktobrī plkst. 19:30 savā laukumā Rīgā, kad SynotTip Virslīgā uzņems “HK Ogre/Miandum”.

Baltijas handbola līga
30. septembris
Celtnieks Rīga – ZTR Zaporozhye 26:29 (10:17)
Celtnieks: Lazdiņš 9, Ignatjevs 5, Lisovskis 4, Eglītis 4, Freibergs 2, Puriņš 1, Čikuts 1.
1. oktobris.
Celtnieks Rīga – Minskas SKA 26:30 (14:17)
Celtnieks: Lazdiņš 12, Leja 5, Lisovskis 3, Freibergs 3/1, Eglītis, Petuhovs un Kļaviņš 1.

http://baltichandball.net

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.