Rihards Leja (Foto: Romualds Vambuts)

Pārliecinoši uzvaram Jūrmalas Sports

Ar 40:25 (16:10) pieveicot “Jūrmalas Sports”, piektdien mūsu “Celtnieks” vīri savā laukumā izcīnīja piekto uzvaru SynotTip Latvijas Handbola Virslīgā.

Muguras savainojuma dēļ šajā mačā mūsējiem nevarēja palīdzēt pamatseptītnieka saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis. Tiesa, pārējā komanda bija motivācijas pilna reabilitēties par iepriekšējos mačos demonstrēto vājo sniegumu.

Pēc līdzīga mača sākuma (4:4), mūsējie veica neliela izrāvienu un puslaika vidū jau panāca trīs vārtu pārsvaru – 7:4. Arī turpinājumā bijām krietni rezultatīvāki par pretiniekiem, pēc diviem precīziem Artūra Lazdiņa metieniem 25. minūtē jau panākot +9 (15:7). Līdz puslaika pārtraukumam viesi tikai nedaudz samazināja rezultāta starpību – 16:10.

Otro puslaiku iesākām ar izcilu izrāvienu 12:1, panākot 43. minūtē jau +17 (28:11). Uzbrukumā spēlējām droši un pārliecinoši, bet aizsardzībā regulāri piespiedām pretiniekus kļūdīties, kas ļāva gūt arī vairākus vārtus ātrajos uzbrukumos. Ar vairākiem filigrāniem vārtu guvumiem izcēlās Rihards Leja.

Līdz ar to atlikusī spēles daļa vairs bija tikai formalitāte. Puslaika otrajā pusē “Celtnieks” vārtos debitēja vien 18 gadus vecais Alens Siliņš, savukārt 40. vārtus mūsu labā guva Mareks Černousovs, nodrošinot panākumu mačā ar 40:25.

Septiņus vārtus mūsējiem guva Rihards Leja, bet sešus pievienoja Artūrs Lazdiņš un Lauris Eglītis. Pretiniekiem 13 reizes izcēlās Rolands Ivanovs.

Izcīnītie divi punkti ļāva uz mirkli turnīra tabulā pakāpties pat uz pirmo vietu, apsteidzot Dobeles “Tenax” vienību, kas aizvadījusi par diviem mačiem mazāk.

Izlases pārtraukumu dēļ nākamo maču SynotTip Virslīgā aizvadīsim pēc divām nedēļām izbraukumā pret “HK Vaiņode” – 4. novembris plkst. 13:00. 

SynotTip handbola Virslīga
20. oktobris.
Celtnieks Rīga – Jūrmalas Sports 40:25 (16:10)
Celtnieks: Leja 7, Lazdiņš 6, Eglītis 6, Kļaviņš 4, Balceris 4/2, Ignatjevs 3, Čikuts 2, Freibergs 2, Černousovs 2, Jablonskis 2, Puriņš 1, Petuhovs 1.
Jūrmalas Sports: Ivanovs 13/1, Grēberis 3, Korzāns 3, Pusbarnieks 2, Adamaitis 2, Gulbis 1, Zvejnieks 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.