Rihards Leja (Foto: Raivo Sarelainens)

Lazdiņš, Leja, Ignatjevs cīnīsies Latvijas izlasē

Trīs mūsu “Celtnieks” vīri – Artūrs Lazdiņš, Rihards Leja un Igors Ignatjevs – iekļauti Latvijas valstsvienības sastāvā spēlēm ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubiem “Dessau-Rosslauer HV 06” un “2000 Coburg”.

Uz treniņnometni Vācijā mūsu handbolisti devās pirmdien. Tas būs nozīmīgākais gatavošanās posms pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra, kas no 2018. gada 12. līdz 14. janvārim notiks Lietuvas pilsētā Klaipēdā. Latvijas pretinieces būs Lietuva, Izraēla un Gruzija. Tikai grupas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajai play off kārtai. Komandas, kas divu spēļu summā uzvarēs play off kārtā, kvalificēsies pasaules čempionātam. Jāatgādina, ka decembra beigās Latvijas valstsvienība startēs arī tradicionālajā Rīgas domes kausā, kas šogad norisināsies jau 20.reizi.

Treneri Armands Uščins, Arnolds Straume un Andrejs Narnickis nosaukuši 18 spēlētājus, kas piedalīsies treniņnometnē. Starp viņiem iekļauti arī ierastie līderi Aivis Jurdžs un Dainis Krištopāns, bet tieši puse jeb 9 no 18 handbolistiem pārstāv pašmāju klubus.

Iepriekšējā kvalifikācijas ciklā pret Ungāriju, Dāniju un Nīderlandi Leja aizvadīja sešas spēles (11 vārti), Lazdiņš – četras, bet Ignatjevs – trīs (1 vārti).

25.oktobrī plkst. 19:00 Latvijas izlase spēlēs pret “Dessau-Rosslauer HV 06”, bet divas dienas vēlāk, 27. oktobrī, plkst. 20:30 pret Ģirta Lilienfelda “2000 Coburg”. Pēc deviņām spēļu kārtām Koburgas komanda Vācijas 2. bundeslīgā ieņem astoto, bet Desava – desmito vietu 20 komandu konkurencē.

Armands Uščins, Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris: “Ja atskaita savainotos spēlētājus, tad uz šo sabraukumu mums izdosies sapulcināt optimālo sastāvu. Daudzus spēlētājus klātienē vēl neesmu redzējis, jo tajās spēlēs, kurās vadīju valstsvienību vasaras sākumā, viņi nepiedalījās.Redzēsim, kā komanda izskatīsies, kā spēlētāji būs attīstījušies – tas ir ļoti svarīgi pirms kvalifikācijas spēlēm janvārī. ”

Uščins akcentēja, ka treniņnometnē tiks strādāts uz aizsardzību un pārēju no aizsardzības uzbrukumā. Tāpat viņš norādīja: “Ņemot vērā, ka situācija ar sastāvu mums šobrīd ir labāka nekā pirms vairākiem mēnešiem, domāju, ka arī spēle būs savādāka.”

Latvijas izlases sastāvs nometnei Vācijā:
Edgars Kukša (VfL Fredenbeck, Vācija), Māris Veršakovs (TGS Pforzheim, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Aivis Jurdžs (Leipzig, Vācija), Rihards Leja (Celtnieks Rīga), Nils Kreicbergs (Tenax Dobele), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga), Raivis Gorbunovs (Šala, Slovākija), Austris Tuminskis (Tenax Dobele), Toms Lielais (Bad Blankenburg, Vācija), Dainis Krištopāns (RK Vardar, Maķedonija), Ņikita Pančenko (Tenax Dobele), Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Einārs Kiršteins (Herulf Moss, Norvēģija), Egils Politers (Tenax Dobele), Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga), Artis Laganovskis (HK Ogre/Miandum), Jānis Pavlovičs (SK Latgols).
Treneri: Armands Uščins, Arnolds Straume, Andrejs Narnickis.
Fiziskās sagatavotības treneris: Ēriks Visockis.
Fizioterapeites: Agate Ādiņa, Ilze Kristapsone.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.