Raitis Puriņš un Artūrs Buračevskis

Graujošā rekorduzvarā pieveicam ASK/LSPA

Otrajā mačā pēc kārtas sasniedzot 40 gūto vārtu robežu, mūsu “Celtnieks” handbolisti gadu sāka ar graujošu uzvaru SynotTip Virslīgā pār pastarīti ASK/LSPA – 46:24 (21:10).

Spēles sākums bija līdzīgs. Uz mirkli vadībā bija arī ASK/LSPA handbolisti (3:4), bet tas arī bija viss. Mūsējie ātri vien mājinieku pieļautās kļūdas pārvērta vārtu guvumos. Puslaika izskaņā trīs Riharda Lejas pēc kārtas gūtie vārti ļāva jau iegūt desmit vārtu pārsvaru (17:7), bet puslaiku noslēdzām ar +11 (21:10). Arī pēc pārtraukuma turpinājām atrauties. Puslaika vidū pirmos vārtus Virslīgas karjerā guva līnijas spēlētājs Ivars Liepiņš, finālā palīdzot izcīnīt graujošu uzvaru ar 46:24.

Kopumā šī spēle zīmīga ar dažādiem notikumiem. Tik daudz vārtus vēl nebija guvusi neviena komanda šajā Virslīgas sezonā, tas bija arī rezultatīvākais “Celtnieks” handbolistu sniegums pēc kluba atjaunošanas četru sezonu laikā. Vārtus guva visi mačam pieteiktie spēlētāji, ieskaitot abus vārtsargus Artūru Buračevskis un Raiti Puriņu, kā arī šoreiz laukumā spēlējošo Helmutu Tihanovu.

Gūstot 14 vārtus, Artūrs Lazdiņš kļuva par pirmo SynotTip Virslīgas spēlētāju, kurš sasniedzis simts gūto vārtu robežu (106). Astoņus vārtus pievienoja Rihards Leja, sešus – Kaspars Lisovskis. Mājiniekiem piecus vārtus guva Ēriks Drobots, četrus – Uldis Vilsons un Māris Grēberis.

Pēdējo SynotTip Virslīgas regulārā turnīra spēli mūsējie aizvadīs 15. janvārī plkst. 15:00, kad savā laukumā O.Kalpaka RTDP uzņems “HK Vaiņode”. Turnīra tabulā ar 21 izcīnītu punktu 13 spēles ieņemam otro vietu un jau priekšlaicīgi esam nodrošinājuši vietu labāko četriniekā, kā arī dalību LHF kausa izcīņā. 

SynotTip handbola Virslīga
8.janvāris.
ASK/LSPA – Celtnieks Rīga 24:46 (10:21)

ASK/LSPA: Drobots 5/1, Grēberis 4, Vilsons 4, Reniņš 3, Liepiņš 2, Sūnaitis 2, Lubgāns 2, Gāršnieks 1, Miemis 1.
Celtnieks: Lazdiņš 14, Leja 8, Lisovskis 6, Balceris 5, Kļaviņš 4, Freibergs 2, Čikuts 2/1, Puriņš 1, Buračevskis 1, Liepiņš 1, Tihanovs 1, Eglītis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.