Kaspars Lisovskis (Foto: GL Sports Photography)

Virslīgas iekarošanu sākam ar uzvaru (+foto)

Jauno SynotTip Latvijas Handbola Virslīgu mūsu “Celtnieks” vīri sāka ar uzvaru, smagā cīņā ar 28:26 (12:13) savā laukumā pieveicot “SK Latgols” handbolistus.

Tā bija čempionāta atklāšanas spēlē. Starpsezonā “SK Latgols” vienības sastāvu pastiprināja viens no Latvijas izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem Jānis Pavlovičs, bet tieši no Ludzas mūsu komandai pievienojās pieredzējušais Kaspars Lisovskis.

Mačs neiesākās ar patīkamu sižetu. Tā sākumā vairākus metienus nerealizēja Kaspars Lisovskis un Artūrs Lazdiņš, kas palīdzēja viesiem sestajā minūtē izvirzīties vadībā ar 4:1. Diemžēl arī pēc Normunda Blomes pieprasītā minūtes pārtraukuma “SK Latgols” turpināja atrauties – 1:7.

Arī turpinājumā mūsējiem lielas problēmas sagādāja Edgara Rancāna noturēšana līnijā, tomēr beidzot uzbrukums atdzīvojās. Vārtu garšu sajuta gan Kaspars Lisovskis, gan Artūrs Lazdiņš. Savu artavu pievienoja arī Roberts Freibergs, Lauris Eglītis un Ritvars Balceris, 24. minūtē beidzot rezultātu izlīdzinot – 10:10. Diemžēl puslaika izskaņā pieļāvām vairākas kļūdas, kas ļāva “SK Latgols” atkal pārņemt vadību – 12:13.

Jau otrā puslaika sākumā ludzānieši atjaunoja mūsējiem divu vārtu deficītu. Taču nekur tālāk pretinieku nelaidām. Viesi beidzot guva jūtamu atdevi no abiem līderiem Jāņa Pavloviča un Austra Tuminska, tomēr arī “Celtnieks” handbolisti bija uzdevumu augstumos uzbrukumā. Izšķirošie notikumi risinājās pēdējās desmit minūtēs, kad mūsējiem bija iespēja parādīt fiziskās sagatavotības treniņos iegūto. Vispirms divreiz rezultātu izlīdzināja Artūrs Lazdiņš (22:22 un 23:23), bet mirkli vēlāk beidzot Roberts Freibergs arī panāca vadību – 24:23.

Jau nākamajā uzbrukumā atkal jaudīgais Lazdiņa precīzais metiens iedeva +2 (25:23), tomēr “SK Latgols” cīnījās līdz galam. Viesiem vārtus guva Austris Tuminskis, Aivars Strazds un Jānis Pavlovičs, bet mūsējiem divreiz precīzs bija Lauris Eglītis. Pēdējās minūtēs mūsu vārtos divas svarīgas bumbas tvēra Raitis Puriņš, savukārt pretējā pusē punktu cīņai pielika kārtējais Lazdiņa metiens – 28:26.

Mūsu sastāvā ar astoņiem precīziem metieniem izcēlās Artūrs Lazdiņš, pieciem – Kaspars Lisovskis un Roberts Freibergs. Pretiniekiem pa sešiem vārtiem guva Edgars Rancāns, Jānis Pavlovičs un Austris Tuminskis.

FOTOGALERIJA

Nākamo cīņu aizvadīsim 23. septembrī, kad izbraukumā SynotTip Latvijas Virslīgā plkst. 19:30 tiksimies ar čempioniem Dobeles “Tenax”.

SynotTip handbola Virslīga
16.septembris.
Celtnieks Rīga – SK Latgols 28:26 (12:13)
Celtnieks Rīga: Lazdiņš 8, Lisovskis 5, Freibergs 5, Eglītis 4, Balceris 3/3, Jablonskis 2, Drukmanis 1.
SK Latgols: Rancāns 6, Pavlovičs 6, Tuminskis 6/3, Strazds 5, Kušners 2, Gorbunovs 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.