Foto: handbols-dobele.lv

Trīs uzvaras līdz zeltam!

Izšķirošās cīņas ir klāt! Ar spēli 30. aprīlī plkst. 17:00 izbraukumā pret Dobeles “Tenax” mūsu “Celtnieks” vīri sāks cīņu par SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas čempionu titulu. Finālsērija ritēs līdz vienas komandas trīs uzvarām, visus mačus tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Arī pērn ar dobelniekiem tikāmies Latvijas Virslīgas čempionātā finālsērijā, kurā piedzīvojām zaudējumu ar 0-3. Tiesa, uzreiz pēc tam mūsējiem izdevās revanšēties, “Tenax” laukumā triumfējot LHF kausa izcīņā un noslēdzot sezonu uz pozitīvas nots.

Aicinām “Celtnieks” atbalstītājus doties savu komandu atbalstīt uz Dobeli, piesakoties uz vietu bezmaksas fanu autobusā.

Dobeles “Tenax” handbolisti regulāro turnīru, piedzīvojot tikai vienu zaudējumu, noslēdza pārliecinošā pirmajā vietā, kamēr mūsējie, atpaliekot par desmit punktiem, finišēja otrie. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā mūsējie ar 2-0 pieveica “SK Latgols”, bet pusfinālā – ar 2-0 “Jūrmalas Sports”. Dobelnieki sāka no pusfināla etapa, kur ar 2-0 pārspēja “HK Ogre/Miandum”.

Savstarpējos dueļos šajā sezonā pārliecinoši veiksmīgāki bijusi “Tenax” vienība, kas svinējusi uzvaras visās piecās spēlēs – 27:17, 29:21, 32:21, 28:24 un 27:24. Vidēji vienā spēlē esam guvuši tikai 21,4 vārtus, kas arī bijis galvenais klupšanas akmens cīņā ar pašreizējiem Latvijas čempioniem.

Pretinieku sastāvu sezonas laikā paplucinājuši savainojumu – finālos laukumā neredzēsim Oskaru Arāju, Aleksandru Krastiņu, Emīlu Kurzemnieku un Gintu Grandbergu. Vārtsargs Ivars Lācis atzinis, ka daudzo savainojumu dēļ šī ir bijusi viena no grūtākajām sezonām: “Būs nopietni jākoncentrējas finālsērijai. No pēdējām piecām sezonām, kurās esam bijuši finālos, šī bijusi grūtākā, bet tas devis iespēju sevi apliecināt jaunajiem – kāds sevi parādīja labāk, kāds ne visai.”

Tiesa, arī bez šiem vērtīgajiem spēlētājiem “Tenax” handbolisti sarūpējuši pamatīgas galvassāpes Baltijas līgas spēcīgākajiem klubiem. Līdera lomu šajā sezonā Dobeles komandā uzņēmušies Latvijas izlases spēlētāji vien 19 gadus jaunie Nils Kreicbergs un Toms Lielais (abi kopā guvuši 248 vārtus). Ierasti rezultatīvu sezonu aizvada vēl viens valstsvienības spēlētājs Andis Ērmanis (114 vārti).

Pusfināla sēriju pret “Jūrmalas Sports” mūsu handbolisti aizvadīja savā spēcīgākajā sastāvā. Gandrīz katrā spēlē laukumā devās teju visi pieteiktie spēlētāji, kas ļauj augstā tempā aizvadīt visas 60 minūtes. Ar 100 gūtajiem vārtiem rezultatīvākais mūsu vienībā ir Artūrs Lazdiņš, 89 reizes izcēlies Lauris Eglītis, bet 74 – Vladimirs Maslaks.

“Kā jau finālā, svarīgs elements būs spēle aizsardzībā. Uzvarēs tie, kuri spēlēs pacietīgāk, mazāk kļūdīsies un realizēs savas iespējas. Nozīmīgs būs arī komandu līderu sniegums,” pirms izšķirošajām spēlēm atzina mūsu vārtsargs Raitis Puriņš. “Mūsu trumpis varētu būt garāks rezervistu soliņš – katrā spēlē savas minūtes tiek uzspēlēt 13-14 spēlētāji. Dobelei rezervistu soliņš ir īsāks, vadošajiem spēlētājiem jāspēlē ilgāk. Visos pārējos rādītājos esam diezgan līdzīgi. Jo garāka būs sērija, jo tas mums vairāk varētu nākt par labu.”

Pirmo un vienīgo reizi Latvijas Virslīgas čempionātā “Celtnieks” vienība triumfēja pirmajās valsts meistarsacīkstēs 1992. gadā, kad komandu trenēja Dzintars Kurmis, bet sastāvā cīnījās pazīstamie Dmitrijs Bražņikovs, Anrijs Brencāns, Jānis Smagars, Aigars Lazdiņš, Valdis Labanovskis, Uģis Vikštrēms un citi. Tā būs pirmā iespēja atjaunotajam “Celtnieks” izcīnīt titulu šajā handbola ērā.

Pēc spēles Dobelē finālsērija turpināsies Rīgā – 7. maijā plkst. 15:30 O.Kalpaka RTDP sporta zālē. Čempionu noskaidrosim ne vēlāk kā 14. maijā Dobelē. Visas spēles tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

SynotTip Virslīgas finālsērija.
30. aprīlī plkst. 17:00, Dobele
7. maijā plkst. 15:30, RTDP Rīga
8. maijā plkst. 17:00, Dobele
13. maijā plkst. 19:00, RTDP Rīga (ja nepieciešams)
14. maijā plkst. 17:00 Dobele (ja nepieciešams)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.