Edgars Vadzītis (Foto: Sandra Škutāne)

Fināls!!!

Mūsu “Celtnieks” handbolisti sestdien Spuņciemā, ar 24:17 (9:10) pieveicot “Jūrmalas Sports”, nodrošināja vietu SynotTip Latvijas Handbola Virslīgas finālā. Pusfināla sērijā mūsējie uzvarēja ar 2-0.

Spēles sākums lielisks izdevās jūrmalniekiem, kas izvirzījās vadībā ar 2:0, bet mūsu “Celtnieks” pirmos vārtus guva vien sestās minūtes beigās, kad ātrajā uzbrukumā aizskrēja Ričards Jablonskis. Arī turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja mājinieki, palielinot pārsvaru līdz 6:2. Pēc Arņa Butana pieprasītā minūtes pārtraukuma mūsējiem beidzot izdevās arī pozicionālajā uzbrukumā gūt vārtus un pietuvoties divu vārtu attālumā, taču labā Viktora Turkupola spēle jūrmalnieku vārtos ilgāku laiku neļāva tikt tuvāk. Sakārtojuši aizsardzību, rīdzinieki neļāva laukuma saimniekiem gūt vārtus desmit minūtes un pēc vairākumā diviem Riharda Lejas gūtajiem vārtiem 24.minūtē beidzot izlīdzināja rezultātu – 7:7. Puslaiku gan savā labā noslēdza “Jūrmalas Sports” – ar precīzu metienu pēc rikošeta 15 sekundes līdz pārtraukumam izcēlās Raitis Ence – 10:9.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs jūrmalnieki palielināja savu pārsvaru līdz +2, tomēr trīs vārti pēc kārtas (soda metienu realizēja Lauris Rūtiņš, bet no spēles divreiz precīzs bija Artūrs Lazdiņš) pirmoreiz spēlē vadību ļāva pārņemt mūsu “Celtnieks” komandai – 12:11. Jūrmalniekiem gan izdevās atkal izvirzīties priekšgalā (15:14, 16:15), taču Jablonskis, Rūtiņš un Lazdiņš 50.minūtes sākumā svaru kausus vēlreiz nosvēra par labu “Celtniekam” – 18:16. Šoreiz iniciatīva jau pilnībā pārgāja rīdzinieku pusē, kas nākamo piecu minūšu laikā tika galā ar sasteigtajiem mājinieku metieniem un veica izrāvienu 6:1, panākot jau 22:17. Vēlāk mūsu “Celtnieks” pārsvars sasniedza arī +7 un spēli mūsu noslēdzām ar 24:17. Sērijā 2-0.

Ar septiņiem gūtajiem vārtiem mūsu komandā rezultatīvākais bija Artūrs Lazdiņš, bet četrus precīzus metienus pievienoja Lauris Rūtiņš. Mājiniekiem pieci precīzi metieni Raita Ences kontā, pa trīs – Uldim Lībergam un Marekam Černousovam.

Finālsērijā otro gadu pēc kārtas mūsējiem tiksies ar pašreizējiem čempioniem Dobeles “Tenax”, kuri savā pusfinālā ar 2-0 pieveica “HK Ogre/Miandum”. Pirmo sērijas cīņu, kas ritēs līdz trīs uzvarām, aizvadīsim 30. aprīlī plkst. 17:00 Dobelē. Pērn sīvā cīņā dobelnieki svinēja uzvaru ar 3-0.

SynotTip Virslīga.
16. aprīlis.
Jūrmalas Sports – Celtnieks Rīga 17:24 (10:9)
Jūrmalas Sports: Ence 5, Lībergs 3, Černousovs 3, Latkovskis 2, Zvejnieks 2/2, Naglis 1/1, Kupčs 1.
Celtnieks: Lazdiņš 7, Rūtiņš 4/4, Vadzītis 3, Jablonskis 3, Leja 2, Kļaviņš 2, Maslaks 1, Freibergs 1, Sasuļins 1.

SynotTip Virslīgas finālsērija.
30. aprīlī plkst. 17:00, Dobele
7. maijā plkst. 15:30, RTDP Rīga
8. maijā plkst. 17:00, Dobele
13. maijā plkst. 19:00, RTDP Rīga (ja nepieciešams)
14. maijā plkst. 17:00 Dobele (ja nepieciešams)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.