Lauris Rūtiņš (Foto: Romualds Vambuts)

Puriņš un Rūtiņš ieved LHF kausa finālā (+foto, video)

Aizvadot lielisku otro puslaiku, mūsu “Celtnieks” vīri Latvijas Handbola federācijas kausa pusfinālā Dobelē ar 22:21 (11:16) sīvā galotnē pārspēja “Jūrmalas Sports”. Finālā mūsējie svētdien plkst. 15:00 tiksies ar Dobeles “Tenax”, maču tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Pēc līdzīga un kļūdām bagāta spēles sākuma vadībā ar 5:3 izvirzījās mūsu “Celtnieks” handbolisti, taču turpinājums bija pagalam neveiksmīgs. Daudz kļūdījāmies piespēlēs, ko izmantoja jūrmalnieki, gūstot sešus vārtus pēc kārtas un pārņemot vadību – 9:5. “Celtnieks” vīriem gan izdevās nedaudz sadeldēt deficītu, tomēr puslaika izskaņā “Jūrmalas Sports” vēlreiz veica nelielu atrāvienu, sūtot mūsu komandu pārtraukumā ar -5 (11:16).

Pēc skaļām pārrunām pārtraukumā, otro puslaiku “Celtnieks” iesāka pavisam citā noskaņojumā. Pirmo desmit minūšu laikā mūsējie veica izrāvienu 6:1, līdzsvarojot rezultātu, bet puslaika vidū pēc Normunda Blomes metiena pirmoreiz otrajā puslaikā izvirzoties vadībā – 18:17. Turklāt teicamu spēli “Celtnieks” vārtos demonstrēja iepriekšējā turnīra MVP Raitis Puriņš, kurš pēc pirmā puslaika nomainīja Helmutu Tihanovu. Puriņš jūrmalniekiem bija teju kā nepārvarams mūris un 20 minūšu laikā Ivara Dumarāna vadītie handbolisti spēja pārspēt viņu vien divas reizes. Pēdējās desmit minūtēs laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa ar sakāpinātām emocijām. Galotnē aukstasinīgāki bija mūsu “Celtnieks” handbolisti, kas izcīnīja minimālu uzvaru ar 22:21.

FOTOGALERIJA (Foto: Romualds Vambuts)

Realizējot septiņus no septiņiem 7 metru soda metieniem, rezultatīvākais ar desmit vārtiem mūsu komandā bija Lauris Rūtiņš, bet trīs reizes atzīmējās Normunds Blome. Viesiem pa pieciem vārtiem guva Edvīns Latkovskis un Uldis Lībergs.

Par labāko mūsu komandā tika atzīts vārtsargs Raitis Puriņš.

Arī šogad LHF kausa finālā tiksimies ar mājiniekiem Dobeles “Tenax”, kuri savā pusfinālā neatstāja nekādas cerības ASK/LSPA – 19:43 (7:21). Spēles sākums svētdien plkst. 15:00, tiešraidē mačs arī Sportcentrs.com TV. Pērn dramatiskā finālspēlē ar 26:25 uzvarēja “Celtnieks”.’

LHF kauss. 1. pusfināls.
30.janvāris.
Celtnieks Rīga – Jūrmalas Sports 22:21 (11:16)
Celtnieks: Rūtiņš 10/7, Blome 3, Čikuts 2, Jablonskis 2, Sasuļins 2, Freibergs 2, Eglītis 1.
Jūrmalas Sports: Latkovskis 5, Lībergs 5/3, Zvejnieks 4, Gulbis 3, Ivanovs 2, Narme 1, Kupčs 1.

VIDEO:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.