Foto: Sandra Škutāne

Leja un Buračevskis palīdz nodrošināt otro vietu

Uzvarot “HK Ogre/Miandum” handbolistus ar 28:21 (17:6), Latvijas Virslīgas čempionāta regulārajā turnīrā “Celtnieks/LSPA” vienība pirmdien savā laukumā Rīgā priekšlaicīgi nodrošināja otro vietu. Lielisku spēli mūsu komandā aizvadīja Rihards Leja un vārtsargs Artūrs Buračevskis.

Ogrēnieši spēles sākumā mūsējos nedaudz pārsteidza ar aktīvo aizsardzību, taču ātri pratām savākties un pielāgot savu sniegumu. Lieliski vārtos spēlēja Artūrs Buračevskis, ar kuru priekšgalā 18. minūtē jau izvirzījāmies vadībā – 8:3.

Teicami laukumā darbojās arī Rihards Leja, kurš aizvadīja pirmo pilnvērtīgo spēli pēc 2013. gada rudenī iegūtā ceļgala savainojuma. 22 gadus vecais handbolists jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus, kopā ar komandu līdz puslaika beigām palīdzot iegūt komfortablu 11 vārtu pārsvaru – 17:6. Jāatzīmē, ka arī šajā mačā mūsējiem savainojumu dēļ nepalīdzēja rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Lazdiņš.

Priekšlaicīgi ogrēniešu sastāvā diemžēl spēle beidzās Dzintaram Dravniekam, kurš pēc neveiksmīga kritiena izmežģīja plecu un kādu laiku nevarēs palīdzēt savai komandai. Dažādu savainojumu dēļ šosezon ogrēniešiem jau nevar palīdzēt Arnolds Straume, Andris Pozņaks un Artis Kurmēns.

Pēc pārtraukuma mūsu uzbrukums sāka buksēt, kā arī viesiem daudz vieglāk izdevās atrast caurumus aizsardzībā. Līdz ar to jau puslaika vidū “HK Ogre/Miandum” rezultāta starpību samazināja līdz četriem vārtiem – 15:19. Viesu izrāvienu tomēr izdevās apturēt. Pēc vairākiem Lejas, Rūtiņa, Maslaka un Malahova vārtiem sešas minūtes līdz mača beigām izdevās atjaunot septiņu vārtu pārsvaru (25:18), kas arī ļāva finālā nodrošināt uzvaru (28:21) un otro vietu Latvijas Virslīgas čempionāta regulārajā turnīrā.

Ar sešiem vārtiem rezultatīvākais mūsu komandā bija Rihards Leja. Pa četriem pievienoja Ričards Jablonskis un Vladimirs Maslaks. Viesiem astoņas reizes izcēlās Arvis Laganovskis, četras – Artis Laganovskis un Jānis Bauze.

Nākamo maču aizvadīsim jau 27. februārī, kad savā laukumā O.Kalpaka RTDP sporta zālē plkst. 20:30 uzņemsim ar ASK/LU. Tieši ar šo komandu (septītā vieta) sērijā līdz divām uzvarām visticamāk tiksimies Latvijas Virslīgas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
23. februāris.
Celtnieks/LSPA – HK Ogre/Miandum 28:21 (17:6)

Celtnieks/LSPA: Leja 6, Maslaks 4, Jablonskis 4, Čikuts 3, Malahovs 3, Rūtiņš 3/2, Eglītis 2, Freibergs 2, Lejnieks 1.
Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 8/1, Artis Laganovskis 4, Bauze 4, Lepers 3, Želna 1, Avotiņš 1.

FOTOGALERIJA

Foto: Sandra Škutāne

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.