Artūrs Lazdiņš starp Tenax aizsargiem (Foto: handbols-dobele.lv)

Divreiz sīvā cīņā piekāpjamies Tenax (+video)

Nedēļas nogalē “Celtnieks/LSPA” aizvadīja divas spēles izbraukumā pret Latvijas spēcīgāko komandu Dobeles “Tenax”, taču diemžēl piedzīvoja zaudējumus gan Baltijas Izaicinājuma kausa spēlē, gan arī Latvijas Virslīgas čempionātā.

Abas spēles aizritēja pēc ļoti līdzīga scenārija. Pirmo puslaiku aizvadīja labāk Dobeles “Tenax” handbolisti, savukārt otrā puslaika vidū “Celtnieks/LSPA” vienībai izdevās uz mirkli pārņemt vadību. Pēc tam sekoja vairākas kļūdas mūsu spēlētāju izpildījām, kas arī ļāva dobelniekiem pēdējās minūtēs nodrošināt uzvaru.

Spēles likme krietni augstāka bija piektdienas spēlē, kurā Baltijas Izaicinājuma kausa ietvaros piedzīvojām neveiksmi ar 28:30 (14:15). Tas ļāva dobelniekiem nodrošināt vietu FINAL4, kamēr mūsējiem būs jācer uz Kauņas “Granitas” neveiksmēm atlikušajās spēlēs, kā arī pašiem savā laukumā 7. martā Rīgā jāuzvar “Tenax”.

Šajā mačā neapturams mūsu sastāvā bija Artūrs Lazdiņš, kurš guva 14 vārtus. Pa trīs vārtiem pievienoja Lauris Eglītis un Roberts Freibergs. Turnīra tabulā ar septiņiem punktiem deviņos mačos ieņemam ceturto vietu. Par vienu punktu ar divām spēlēm rezervē no mūsējiem atpaliek Kauņas “Grnitas”.

Diemžēl sestdien neizdevās pārtraukt “Tenax” uzvaru sēriju Latvijas Virslīgas čempionātā. Mājinieki krietni vairāk uzbrukumā pieskatīja Lazdiņu, atkal sekmīgi spēles beigas aizvadīja Dobeles pieredzējušais vārtsargs Dainis Putra, paši pieļāvām izšķirošas kļūdas un zaudējums – 26:30 (12:17). Ar septiņiem gūtajiem vārtiem mūsējiem izcēlās Lauris Rūtiņš, bet četrreiz – Artūrs Lazdiņš un Lauris Eglītis.

FOTOGALERIJA

Latvijas Virslīgas čempionātā ar 25 punktiem “Celtnieks/LSPA” ieņem otro vietu. Tuvākajiem sekotājiem “HK Ogre/Miandum” ir par trīs punktiem mazāk, bet arī viena aizvadīta spēle vairāk. Tieši ar ogrēniešiem tiksimies nākamajā spēlē – 23. februārī plkst. 20:30 Rīgā, RTDP sporta zālē.

Baltijas Izaicinājuma kauss.
13. februāris.
Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 30:28 (15:14)
Tenax: Ērmanis 9/1, Kreicbergs 6, Arājs 5, Straume 4, Krastiņš 3, Blūms 2, Krivmanis 1.
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 14, Eglītis un Freibergs 3, Blome 2, Rūtiņš 2/1, Iljinihs, Maslaks, Lejnieks un Jablonskis 1.

http://baltichandball.net/

Latvijas Virslīgas čempionāts.
14. februāris.
Dobeles Tenax – Celtnieks/LSPA 30:26 (17:12)
Tenax: Ērmanis 8/1, Straume 6, Arājs 5, Kreicbergs 4, Krastiņš un Krivmanis 3, Lazda 1.
Celtnieks/LSPA: Rūtiņš 7/6, Lazdiņš un Eglītis 4, Malahovs un Maslaks 3, Lejnieks un Jablonskis 2, Freibergs 1.

VIDEO (14.02.2015.)

Foto: handbols-dobele.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.