Einārs Kiršteins (Foto: HC Vitjaz)

Pusfinālu iesākam neveiksmīgi (+video)

Latvijas Virslīgas čempionāta pirmajā pusfināla spēlē “Celtnieks/LSPA” piedzīvoja zaudējumu, izbraukumā ar 27:29 (12:12) piektdien atzīstot “HK Ogre”  pārākumu. Pēc nedēļas sērija turpināsies Rīgā.

Sērijā līdz divām uzvarām “Celtnieks/LSPA” atrodas iedzinējos ar 0-1. Otro spēli aizvadīsim 26. aprīlī plkst. 16:30 ASK sporta zālē, bet trešo, ja nepieciešams, turpat dienu vēlāk plkst. 18:20.

Maču sekmīgi mūsu komandā iesāka Artis Kurmēns, ar kuru prieksgalā 22. minūtē bijām ieguvuši divu vārtu pārsvaru (11:9). “Celtnieks/LSPA” bija iespēja rezultāta starpību palielināt, taču jau pieminētais Kurmēns nerealizēja 7 metru soda metienu un, iesaistoties domstarpībā ar Arnoldu Straumi, savā priekša ieraudzīja sarkano kartīti un viņam spēle bija beigusies. Mūsējie nonāca mazākumā un “HK Ogre” līdz pātraukumam rezultātu izlīdzināja – 12:12. Turklāt potītes savainojumu, kas neļāva pilnvērtīgi turpināt spēli, ieguva mūsu pamata saspēles vadītājs Artūrs Lazdiņš.

Otrā puslaikā ar Arnoldu Straumi un Arvi Laganovski priekšgalā mājinieki sešu minūšu laikā ieguva trīs vārtu pārsvaru (18:15). Pēc trīs bezkaunīgi fantastiskiem vārtu guvumiem Eināram Kiršteinam izdevās rezultātu izlīdzināt (19:19), tomēr pretējā pusē “Celtnieks/LSPA” aizsardzība nedarbojās kā vienots ieļļots mehānisms un mājinieki tika pie daudzām labām vārtu gūšanas iespējām, kuras arī realizēja. Mūsējiem tā arī neizdevās atgūt vadību spēlē un sēriju bijām spiesti sākt ar zaudējumu – 27:29.

Mūsējiem sešus vārtus guva Artis Laganovskis, piecus – Artis Kurmēns, bet četrus – Einārs Kiršteins un Guntis Ciematnieks. Viesiem ar 11 precīziem metieniem izcēlās Arvis Laganovskis, deviņiem – Arnolds Straume.

Otrajā pusfināla pārī pirmajā mačā Ludzā uzvaru pār “SK Latgols” ar 38:28 svinēja Dobeles “Tenax”.

Latvijas Virslīgas čempionāts.
18. aprīlis.
HK Ogre – Celtnieks/LSPA 29:27 (12:12)

Ogre: Laganovskis 11/1, Straume 9/1, Mancurovs un Dravnieks 3, Pozņaks, Bauze un Lepers 1.
Celtnieks/LSPA: Laganovskis 6/1, Kurmēns 5/1, Ciematnieks un Kiršteins 4, Lazda 2, Lazdiņš un Lielais 2/1, Eglītis un Blome 1.

VIDEO:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.