Celtnieks/LSPA (Foto: Helmuts Tihanovs)

Sāksim cīņu par Latvijas zeltu

Šajā nedēļas nogalē sāksies 2013./2014. gada Latvijas Virslīgas čempionāts. Vīriešu “Celtnieks/LSPA” sestdien plkst. 18:30 spēlēs ar “Jūrmalas Sports”, svētdien plkst. 18:30 – ar “LAT-96”, savukārt sieviešu “LSPA” sestdien plkst. 15:00 tiksies ar “LAT-98”. Visas spēles notiks ASK sporta zālē.

Mūsu vīriešu komanda aizvadītajās divās sezonās Latvijas Virslīgas čempionātā finišēja trešajā vietā, bet dāmu vienība maijā pirmo reizi izcīnīja zelta godalgas. Arī šajā sezonā abu komandu mērķis ir pirmā vieta Latvijā.

Jau vairākkārt esam ziņojuši, ka starpsezonā “Celtnieks/LSPA” šķīrās no Helmuta Tihanova, Mārtiņa Leita un Edgara Vimbuļa, bet sastāvu papildināja Žanis Malahovs, Guntis Ciematnieks, Artūrs Lazdiņš, Emīls Reniņš, Roberts Freibergs, Artūrs Buračevskis, Einārs Kiršteins un Toms Lielais.

Diemžēl iepriekšējās brīvdienās Baltijas līgas spēlē ar “HC Kehra” kreisās rokas savainojumu, cīnoties aizsardzībā, ieguva mūsu līnijas spēlētājs Einārs Kiršteins. Šonedēļ viņam jau tika veikta operācija un bez handbola būs jāiztiek līdz pat Ziemassvētkiem. Tāpat deguna operācija šonedēļ tika veikta Artūram Lazdiņam, kuram līdz ar to arī būs kādu laiku jāiztiek bez spēlēšanas. Ir arī pozitīvas ziņas – beidzot pēc savainojumiem atkal varētu spēlēt Rihards Leja un Lauris Rūtiņš.

Sieviešu komandas LSPA sastāvu starpsezonā papildināja trīs spēlētājas Marija Zaščerinska, Evija Krūmiņa un Zanda Turgunova.

Mūsu pirmie pretinieki “Jūrmalas Sports” handbolisti aizvadītajā sezonā deviņu komandu konkurencē Latvijas čempionātā finišēja tikai astotajā vietā. Komandai pievienojušies Aigars Vilciņš un Toms Popens, bet treneru korpusu papildinājis Ivars Dumarāns. Lai cik neveiksmīgi jūrmalnieki nospēlēja pērn, tomēr mūsējos sestdien gaida nopietna spēle un par uzvaru būs krietni jāpacīnās.

Pēc ilgāka laika Virslīgas čempionātā ārpus konkurences piedalīsies arī Latvijas jauniešu izlases. Vīriešiem cīnīsies 1996. gadā dzimušie (LAT-96), bet sievietēm – 1998. gadā dzimušās (LAT-98). Arī mūsu komandas jaunpienācējs Toms Lielais primāri spēlēs tieši “LAT-96” sastāvā, lai izlase labāk sagatavotos janvārī paredzētajiem 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.