Artis Kurmēns (Foto: Helmuts Tihanovs)

Pirmā uzvara trīs sezonu laikā

Mūsu “Celtnieks/LSPA” handbolisti šodien izcīnīja pirmo uzvaru trīs Baltijas līgas sezonu laikā par kādu ārzemju komandu, savā laukumā ar 30:27 (12:11) pieveicot Igaunijas vicečempionus “HC Kehra”.

FOTOGALERIJA

Atšķirībā no vakardienas spēles mūsu komandai varēja palīdzēt Artis Kurmēns, tomēr sastāvā darba apstākļu dēļ iztrūka Guntis Ciematnieks. Vēl joprojām savainojumu dēļ nevarēja spēlēt Rihards Leja, Lauris Rūtiņš un Artūrs Lazdiņš.

Jau mača otrajā minūtē noraidījumu nopelnīja mūsu līnijas spēlētājs Einārs Kiršteins, kas apgrūtināja iespēju gūt vārtos. To arī veiksmīgi izmantoja viesu handbolisti, astotajā minūtē izvirzoties vadībā ar 3:0. Pakāpeniski pratām atgūt spēles garšu un 12. minūtē jau Guntars Lejnieks mūsējos pirmo reizi izvirzīja vadībā ar 4:3.

Puslaika vidū Igaunijas vicečempioni parta vēl panākt +1 (6:5), taču mūsu handbolisti realizēja vairākus ātros uzbrukumus un 22. minūtē jau ieguvām +5 (11:6). Diemžēl atlikušajā puslaika laikā pieļāvām vairākas kļūdas uzbrukumā un viesi rezultātu izlīdzināja (11:11). Tikai Arta Kurmēna precīzais metiens atpūtā ļāva doties ar viena vārta pārsvaru – 12:11.

Lai arī puslaika pirmajās piecās minūtē nopelnījām divus noraidījumus, pārņemt spēles kontroli “HC Kehra” handbolistiem neļāvām (17:16). Uzbrukumā demonstrējām pacietīgu spēli, bet aizsardzībā cīnījāmies par katru laukuma metru. Paši viena vīra pārsvaru izmantojām lieliski un 40. minūtē Žanis Malahovs atjaunoja +4 (20:16).

Iesākto turpinājām arī atlikušajā mača laikā. Sekmīgi vārtiem uzbruka Artis Kurmēns, pēc kura precīzā metiena septiņas minūtes pirms spēles beigām jau panācām septiņu vārtu pārsvaru (28:21).

Pēdējās minūtēs “HC Kehra” nospēlēja krietni rezultatīvāk, tomēr mūsējiem visu pa plauktiņiem sakārtoja Arvja Laganovska divi gūtie vārti – uzvara pār Igaunijas vicečempioni “HC Kehra” ar 30:27.

“Celtnieks/LSPA” sastāvā 11 vārtus guva Artis Kurmēns, bet septiņus pievienoja Arvis Laganovskis. Sekmīgi mūsu komandas vārtos spēlēja Raitis Puriņš un Artūrs Buračevskis.

Līdz ar to Baltijas līga turnīra tabulā pēc aizvadītajām divām kārtām astoņu komandu konkurencē ieņemam sesto vietu. Līdere ar divām uzvarām ir Igaunijas “Polva Serviti” un Baltkrievijas Minskas “SKA”. Nākamās Baltijas līgas spēles aizvadīsim 5. un 6. oktobrī, kad savā laukumā uzņemsim Baltkrievijas “HC Vitjaz” un Lietuvas čempionus Klaipēdas “Dragunas”.

Baltijas līga.
22. septembris.
Celtnieks/LSPA – HC Kehra (Igaunija)
Celtnieks/LSPA: Kurmēns 11, Arv.Laganovskis 7, Kiršteins un Malahovs 3, Lejnieks un Lielais 2, Art.Laganovskis un Eglītis 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.