Celtnieks/LSPA (Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon)

Sākas Baltijas handbola līga (+komentārs)

Ar spēlēm savā laukumā ASK sporta zālē jau šajās brīvdienās “Celtnieks/LSPA” sāks cīņu Baltijas handbola līgā, kurā šogad piedalīsies astoņas komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Baltkrievijas. Mēs būsim vienīgā savas valsts pārstāve.

Sestdien “Celtnieks/LSPA” plkst. 16:00 ASK sporta zālē tiksies ar Somijas čempioniem “Riihimaen Cocks”, bet svētdien turpat plkst. 16:30 uzņems Igaunijas vicečempionus “HC Kehra/Horizon Pulp&Paper”. Pērn igauņiem zaudējām ar 18:35 un 25:43, bet somiem – ar 25:38 un 25:44.

Svētdien mūsu handbolisti piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Rīgas atklātā čempionāta finālā pret Dobeles “Tenax” – 21:35. Sasteigti un nepārdomāti metieni jau pašā mačā sākumā mūsējiem deva sešu vārtu deficītu (0:6), bet savu sniegumu savākt nepratām visas spēles garumā un piedzīvojām pamatīgu sagrāvi.

“Rīgas čempionāts bija tikai mūsu otrais pārbaudes turnīrs pirms sezonas sākuma,” stāsta mūsu galvenais treneris Dmitrijs Bražņikovs. “Tajā varēja redzēt mūsu vājās vietas. Galvenokārt jāpiestrādā pie komandas sadarbības un sapratnes, lai nebūtu sasteigtie metieni un citas kļūdas. Arī pirmajā turnīrā Pilvā saskārāmies ar tām pašām problēmām.”

Vēl pirmajos turnīra mačos “Celtnieks/LSPA” ceļa savainojuma dēļ joprojām pilnvērtīgi nevarēs palīdzēts Rihards Leja, savukārt lauzti deguni ir Laurim Rūtiņam un Artūram Lazdiņam. Lai iegūtu papildus spēļu praksi, “Celtnieks/LSPA” komandai Baltijas līgā palīdzēs rezultatīvākais “HK Ogre” handbolists Arvis Laganovskis un vārtsargs Lauris Ozoliņš.

“Pirms tam visi mūsu starpsezonas jaunieguvumi spēlēja dažādās komandās ar savu spēles stilu un konceptu,” turpina treneris. “Varēja redzēt, ka “Tenax” jau vairākus gadus spēlē kopā un jaunie spēlētāji vieglāk adaptējušies komandas stilam. Individuāli mūsu spēlētāji nav vājāki kā Dobelei.”

“”Celtnieks/LSPA” galvenais uzdevums šajā sezonā ir uzbūvēt komandu, kura būtu spēcīgākā Latvijā un varētu līdzīgi cīnīties ar citiem Baltijas klubiem. Piedalīšanās Baltijas līgā ir daļa no treniņprocesa, jo šajā līmenī mēs varam sacensties ar spēcīgākajām Baltijas komandām. Tieši šie mači ļauj parādīt spēlētāju īsto individuālo meistarību un saspēli komandā.”

“Pirmajos mačos Baltijas līgā mūsu uzdevums ir iegūt pašpārliecinātību par saviem spēkiem, lai pēc tam izcīnītu arī uzvaras un demonstrētu sniegumu, kas patiktu sev un līdzjutējiem,” noslēdz Bražņikovs.

Kopumā Baltijas līgā piedalīsies astoņas komandas. Somiju turnīrā pārstāvēs valsts čempioni “Riihimaen Cocks”, Igauniju – divas spēcīgākās valsts komandas “Polva Serviti” un “HC Kehra/Horizon Pulp&Paper”, Lietuvu – valsts čempioni Klaipēdas “Dragunas”, bet Baltkrieviju –  vicečempioni Minskas SKA, “HC Meshkov Brest” un jauniešu komanda “HC Vitjaz Minsk”.

Regulārajā turnīrā komandas aizvadīs divus apļus, pa vienam mačam savā laukumā un izbraukumā. Labākās četras komandas iekļūs FINAL4 (notiks Klaipēdā vai Pilvā), noskaidrojot Baltijas līgas čempionu.

Pērn Baltijas līgā triumfēja Minskas SKA handbolisti, savukārt “Tenax” ieņēma septīto, bet “LSPA/NB SAN” – astoto vietu.

1 komentārs “Sākas Baltijas handbola līga (+komentārs)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.