Lauris Eglītis, Artis Laganovskis (Foto: Sandra Škutāne)

Piedalīsimies Baltijas līgā

Arī jaunajā sezonā mūsu vīriešu komanda “LSPA”, vienīgā no Latvijas, piedalīsies Baltijas handbola līgā. Plānots, ka tajā startēs deviņas komandas – trīs no Baltkrievijas, divas no Igaunijas un Lietuvas, kā arī pa vienai no Latvijas un Somijas.

Pērn Baltijas līgā startēja divas Latvijas komandas – Dobeles “Tenax” un “LSPA/NB SAN”. Dažādu iemeslu dēļ dobelnieki šogad nav pieteikušies dalībai turnīrā.

“LSPA” komandu šogad trenēs Dmitrijs Bražņikovs, kurš strādā arī ar Latvijas vīriešu valstsvienību. Komandai pievienojušies Artūrs Lazdiņš, Emīls Reniņš, Roberts Freibergs un Žanis Malahovs, taču tie nebūs vienīgi jaunumi studentu sastāvā.

Somiju turnīrā pārstāvēs valsts čempioni “Riihimaen Cocks”, Igauniju – divas spēcīgākās valsts komandas “Polva Serviti” un “HC Kehra”, Lietuvu – valsts čempioni Klaipēdas “Dragunas” un Kauņas “Granitas”, bet Baltkrieviju –  vicečempioni Minskas SKA, “HC Meshkov Brest” un jauniešu komanda “HC Vitjaz Minsk”. Kauņas komanda startam Baltijas līgā tiks pielaista, ja samaksās parādus par iepriekšējām sezonām.

Regulārajā turnīrā komandas aizvadīs divus apļus, pa vienam mačam savā laukumā un izbraukumā. Labākās četras komandas iekļūs FINAL4 (notiks Klaipēdā vai Pilvā), noskaidrojot Baltijas līgas čempionu.

Pērn Baltijas līgā triumfēja Minskas SKA handbolisti, savukārt “Tenax” ieņēma septīto, bet “LSPA/NB SAN” – astoto vietu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.